dijous, de juliol 23, 2009

Explosió digital a Tarrragona

Aquest dijous he assistit a la Casa Canals la presentació de Tarragona21, un nou mitjà digital de la capital tarragonina, just 17 dies després de la posada en marxa d'un altre diari electrònic, aquest a nivell del Camp de Tarragona, Delcamp.cat. I aquest naixment ja esta envoltat de polítics, periodistes i societat civil tarragonina. Ha estat un juliol fructífer pel que fa al periodisme tarragoní, sobretot pels mitjans digitals. Durant l'any 2008 van neixer Reus Digital i Tot Tarragona i ara es sumen aquests dos nous mitjans.

Està clar que vivim una nova època comunicativament parlant. Aquesta explosió digital coincideix amb una crisi del paper. El febrer va deaparèixer un diari gratuït, l'Aquí, mentre que els altres tres gratuïts del Camp de Tarragona s'han fusionat en un de sol, el Més Tarragona-Reus-Costa Daurada. Dilluns el Diari de Tarragona es quedava sense director després de la fulminant destitució de Jordi Jaria i el mes de juny veiem desaparèixer l'edició impresa de la històrica capçalera -26 anys- El Pati. I no oblidem la desaparició també durant el darrer any dels setmanaris Espais 7 i Claxon.

Vivim un moment de crisi en el sector de la comunicació. Crisi també vol dir oportunitats i hi ha qui les està aprofitant, com en Jaume Garcia, en Piu Tarrassa, en Guillem Ramos-Salvat o en Sergi Zorrilla. Els desitjo molta sort en aquesa aventura i que d'aquí dos o tres anys poguem afirmar que ja estan consolidats en el panorama comunicatiu tarragoní. Jo col·laboraré amb el meu gra de sorra en forma d'articles d'opinió. Moltes gràcies per l'oportunitat que em doneu de col·laborar en aquest moment històric.