diumenge, de juliol 05, 2009

Cròniques de l'altra banda (LX): Entrant en un juliol intens

Hem deixat enrera la setmana de Sant Joan i a Valls s'ha tornat a la feina amb Firagost a l'horitzó. Al Consell Comarcal de l'Alt Camp hi ha força feina a fer aquest mes de juliol. Des de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) estem intentant informar de la liberalització del mercat elèctric i cobrint les llacunes d'una campanya informativa per part del Govern espanyol. En la imatge un servidor i la tècnica de l'OCIC, Lurdes Quintero, presentant en roda de premsa les accions informatives al voltant de la liberalització elèctrica.

Dimarts començaven les colònies d'estiu i gairebé una quarantena de nens i nenes de l'Alt Camp marxaven en direcció al Bages a passar una setmana "molt diferent" a les seves vides. Em vaig acostar a l'estació d'autobusos a fer unes fotos. Hi havia una alegria continguda d'expectació i algun pare i mare una mica preocupat per "perdre de vista" uns dies el seu fill o filla. Mirant aquells joves m'agafaven ganes de penjar-me la motxilla i la cantimplora al coll i... en marxa.

Aquesta setmana també ha estat la del relleu en l'alcaldia d'Aiguamúrcia. No ha estat afortunadament per una moció de censura sinó fruit d'un pacte de mandat entre CiU i PSC. Dimarts Josep Jesús Escoda (CiU) posava fi a 14 anys consecutius en l'alcaldia de la localitat i cedia el càrrec a Ramon Banach (PSC). Tots dos són consellers comarcals i el primer va ser president de l'ens supralocal del 1999 al 2007. És l'únic relleu a mig mandat previst a l'Alt Camp, tot i que el setembre passat Albert Ballet vasubstituir Dolors Batalla en l'alcaldia de Valls.

I acabo aquestes pinzellades setmanals amb l'inici d'un taller per cuidadors a Rodonyà sobre tècniques per afrontar alteracions conductuals. Es tracta de donar formació a aquests cuidadors no professionals que cuiden persones amb alzheimer i altres malalties molt dures tan pel qui la pateix com els qui estan al seu voltant. El taller es fa al Centre Municipal de Serveis Socials de Rodonyà, un equipament molt important per al municpi, que li permet realitzar activitats d'aquest tipus. Aquest ha estat un dels grans avanços dels petits municipis els darrers anys, equipaments impensables quan va arribar la democràcia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que ha passat amb l'ABG a nivell comarcal? S'ha trencat o que?

Entreu a www.abg.cat i voreu! Salvat, que en saps?