diumenge, d’octubre 04, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXVIII): L'Alt Camp, el primer

Aquest dimecres hi va haver ple ordinari al Consell Comarcal de l'Alt Camp. Com cada dos mesos. Els dos darrers punts de l'ordre del dia eren dues mocions de suport a les consultes populars d'independència. Una la va presentar es grup polític de CiU i l'altre el d'ERC. Hi havia certs matisos però el fons era el mateix. Els dos grups van votar a favor de les dues mocions i el PSC es va abstenir. Un desenllaç més que previsible.

L'Alt Camp es convertia d'aquesta manera en el primer dels 41 consells comarcals catalans que votava -i ho feia a favor- d'una iniciativa d'aquest tipus. La notícia va tenir ressò a nivell informatiu i una colla de mitjans de comunicació van tractar la notícia. És un granet més de sorra en un procés que estem vivint des de fa unes setmanes i que no sabem com pot acabar. El que molts tenim clar és que la independència no és proclama als ajuntaments ni als consells comarcals sinó al Parlament de Catalunya.

El ple de dimecres també va ser el de la presa de posessió com a nou conseller comarcal de Josep Maria Abellà. Regidor del Pont d'Armentera, ara a l'oposició, ocupa el lloc del dimitit Ramon Banach -que ha renunciat a l'acta per centrar-se en la recent assumida alcaldia d'Aiguamúrcia- en el grup comarcal socialista. Abellà té 65 anys, està jubilat, però se li notava una gran il·lusió a l'hora d'assumir el càrrec. Experiència i il·lusió, dos ingredients que cobinats poden donar molt bon resultat.