diumenge, de març 21, 2010

I si no pugéssim l'IVA?

Aquest migdia veia al Telenotícies de TV3 una minientrevista a quatre Premis Nobels d'Economia. Tres eren nord-americans i un europeu. Dos eren de tendència liberal i els altres dos socialdemòcrata. Les opinions sobre diversos temes de l'economia mundial eren diferents però hi havia una qüestió en què coincidien: els efectes negatius que produirà en l'economia espanyola de la pujada de l'IVA del 16% al 18%. Voleu dir que tots quatre experts economistes s'equivoquen i que els qui van ben encaminats són Zapatero i Salgado?

La pujada de l'IVA ha superat el tràmit al Congrés, gràcies al suport de nacionalistes bascos i canaris, i ens precipitem cap a una recta final del primer semestre de 2010 d'augment del consum davant la pujada d'aquest impost que afecta tota la ciutadania sense excepció. Després ja veurem que passarà, ja que una contracció del consum pot ser fatal per la malmesa economia espanyola. Un panorama negre.

Zapatero continua decidit a aplicar les més que discutibles receptes econòmiques seves, sense fer cas dels experts que li desaconsellen la seva emblemàtica pujada de l'IVA. Aquesta tossuderia pot portar el president espanyol a un carreró sense sortida. Fins ara Zapatero ha anat deambulant per una complicada línia d'equilibris canviant de socis depenent de la conjuntura i el tema que hi havia sobre la taula, però aquest joc pot arribar a un col·lapse. Enarborar el fanasma del PP i del retorn de la dreta va ser el se gran argument en les eleccions del 2008 però aquest cartuxo ja no li servirà el 2012 i encara menys si hi ha comicis anticipats.

1 comentari:

jordi pla ha dit...

Jordi, tu deixaràs de comprar quelcom perquè pugi un 2%, o 1% més? Deixaràs de prendre un menú de 12 euros perquè costi 12,12 euros?
Ja sé que no, però t'entenc.