dilluns, de juliol 11, 2011

L'alcalde torna a l'Àgora

Estic seguint amb força interès el que passa a Creixell amb les finances municipals. Deu milions d'euros de deute de l'Ajuntament d'un municipi de 3.000 habitants és una llosa molt pesada per a l’actual govern i el resultat d'una gestió econòmica si més no discutible per part de l'anterior executiu. Creixell no és una illa enmig de l'oceà de les finances municipals però si un dels primers casos que vam poder conèixer amb tot detall a mitjan de la setmana passada. Em quedo amb aquesta dada més que reveladora: Per un costat, cada mes entren 221.166 euros i, per l'altre en surten 324.404, la qual cosa suposa més de 100.000 euros de diferència. És un cas on calen moltes explicacions.

L'alcalde de Creixell, el convergent Jordi Llopart, ha agafat el toro per les banyes i ha fet una reunió informativa a la ciutadania aquest cap de setmana que, pel que hem pogut llegir a la premsa, ha estat carregada de tensió. Em quedo amb aquesta fotografia d’Olivia Molet a El Punt, amb aquesta imatge molt americanitzada del batlle creixellenc amb micròfon a l’estil Madonna davant un auditori ple donant explicacions detallades sobre el naufragi econòmic de l'ajuntament que han heredat.

Hi ha qui diu que aquests assumptes s'han de discutir només en els plens municipals, però crec que aquests tipus d’actes oberts a la ciutadania, i més en un municipi del tamany de Creixell, són més que recomanables i enforteixen la democràcia. És com tornar a l'Àgora, el bressol d'aquest sistema polític tan imperfecte però que és el millor que hem descobert fins ara.