diumenge, de gener 29, 2012

Lo d'Altafulla

El virus de la inestabilitat política ha recorregut els darrers anys amb molta intensitat tots els grans ajuntaments del Baix Gaià. Les darreres eleccions semblaven haver deixat governs amb menys partits integrants i més sòlids. En el cas d'Altafulla s'havia passat d'executius multipartits que havies consumit tres alcaldes en un mandat a un govern bipartit amb les dues forces triomfadores de les darreres eleccions -Alternativa Altafullenca (AA) i Solidaritat per la Independència (SI)- deixant a l'oposició PP, IDEAL i CiU i sense representació municipal el PSC i la PAU de l'incombustible Fonxo Blanc.

Pocs mesos després dels comicis va plegar el cap de llista de CiU, Joan Albert Spuch, per discrepàncies amb el seu partit a nivell nacional i aquest dissabte, mig any escàs després de la presa de possessió, el nou govern es trenca a causa de dues mocions amb el nexe comú de la simbologia nacional: l'oneig de la bandera espanyola al balcó consistorial i l'adhesió d'Altafulla a l'Associació de municipis per la independència. Alternativa Altafullenca es va abstenir i va deixar sols el seu soci minoritari. Els dos regidors de SI van abandonar l'executiu després de l'incompliment, segons ells, del pacte de govern.L'acord de govern entre AA i SI contemplava que a l'Ajuntament hi onegés la bandera catalana i que el Govern donaria suport a l'autodeterminació.

Coherència i ser conseqüents per uns. Irresponsabilitat i inmaduresa per altres. Però el que queda clar és que en aquests moments a l'oposició altafullenca hi ha gairebé el doble de regidors que al govern. Alternativa Altafullenca també va començar el mandat passat amb l'alcaldia però no li va durar ni un any després de quedar també en minoria. No sóc coneixedor a fons de la política altafullenca però tinc entès que el clima polític entre govern i oposició estaba molt enrarit i l'esclat de l’executiu només pot complicar les coses, perquè per trobar alternatives al fins dissbte al matí govern altafullenc és difícil. O no tant? Veurem com evoluciona la crisi, però sembla que es prepara un altre mandat molt mogut a la vila veïna.

4 comentaris:

Robert Casadevall ha dit...

dues mocions de censura? No, home! Mocions al ple, però no de censura, que seria constructiva i ja hi hauria un altre alcalde!

jordi salvat ha dit...

Uff!! Deu n'hi do quin lapsus. Ja saps que per aquestes terres tenim molta afició a les mocions de censura darrerament i el subconscient m'ha traït. Corregit! Gràcies

Francesc Mercadé ha dit...

A Altafulla hi han poques possibilitats d'entesa al marge de la que es va trencar dissabte. S'hauran de fer els esforços i renúncies que calguin (per ambdues parts), però AA+SI hauran de reeditar el seu pacte. La possibilitat més propera seria tornar a la situació anterior, derogant, si s'escau, les decisicions de dissabte.
No es tracta d'una confrontació, més aviat es tracta de veure el límits ideològics de les forces esmentades. El sentit comú s'acabarà imposant, i els dos socis en sortiran reforçats.
Al temps...

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Vull deixar clar que aquesta situació s'ha produit, no tant per la aprovació de la moció del PP sobre la bandera espanyola o la no adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, si no per l'incompliment per part d'Alternativa del Pacte de Govern.

Jordi Molinera