divendres, de gener 26, 2007

Esquerra agafa avantatge a Tarragona

Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous el número tres de la candidatura a les properes eleccions municipals de Tarragona. Es tracta de Ramon Maria Sans, un advocat que ja ha tingut càrrecs al partit però no havia estat en una primera línia mediàtica. Una cara nova per la ciutadania, amb moltes possibilitats d'obtenir l'acta de regidor, i un complement als dos primers, Sergi de los Rios -economista- i Rosa Rossell -vinculada al món cultural-. ERC es posa al cadavant de les formacions tarragonines a l'hora de la presentació de la seva proposta pel 27-M. Dilluns van repartir el segon número de la revista Diàleg i la web de l'alcaldable està a punt de presentar-se. El problema és el baix índex de coneixement del cap de llista republicà, que estan intentant pujar-lo com sigui.

La resta de formacions estan encara per sota en l'el·laboració de llistes i fins el març no donaran a conèixer més noms. CiU té definits els dos primers després de la dura batalla entre Unió i Convergència durant molts mesos, tancada l'arbril passat. Però qui anirà darrera d'Aregio i Vallvé? Qui serà el número tres? Una dona? Un dels actuals regidors? Anirà Mallol a la llista? Sortirà reforçat Raül Font? Hi ha molts interrogants que aprofitarà Aregio del nadalisme i quins "fitxatges" farà.

El PSC només té decidit el cap de llista. El 2003 van ser dues dones les que van anar darrera de Ballesteros -Crespo i Elices-. Repetiran? Ballesteros ja ha dit que incorporarà independents. Qui seran? Repetiran la majoria dels regidors actuals? El PP ha triat el cap de llista, Alejandro Fernández, i s'ha quedat sense dos dels actuals regidors, Martorell i Ortiz, i Ricomnà no continua. Per tant, veurem moltes cares noves. Una sembla que no ho serà tant, l'exsubdelegat Raül Navarro. Però amb la perspectiva de 4 o 5 regidors, n'hi haurà d'aire nou popular al plenari. En el cas d'ICV-La Plataforma també tenen cap de llista, Lluís Balart, però hem de veure si Lluís Hernández repetirà i on va el primer candidat d'Esquerra Unida. Hi pot haver alguna batalla. I si hem d'analitzar les noves candidatures... Un altre dia.

13 comentaris:

jordisuri ha dit...

No crec que el fet que ERC ja hagi presentat el seu número 3 signifiqui forçosament que agafi avantatge en la contesa electoral, sinó que ja han solucionat un dels múltiples problemes que significa la confecció d'unes llistes. Si tan clar ho tenen, que presentin tota la llista sencera. Si ho fan d'un en un, no acabaran mai!

De fet, vull remarcar l'altra teoria que has apuntat: ERC ha d'activar la precampanya de manera immediata perquè té un candidat nou i absolutament desconegut per, com a mínim, la meitat de la ciutat. Per molt que els periodistes coneguin a bastament De los Ríos per la seva vessant com a regidor i diputat, la gran majoria d'electors no saben ni quina cara fa.

jordi salvat ha dit...

Quan parlo d'avantatge d'Esquerra no vull dir que sigui un avantatge electoral sinó en la confecció de les llistes. ERC aspira a tres regidors i quatre seria un èxit sense precedents. Per tant ja sabem la cara de gairebé tots els seus possibles regidors. Altres forces polítiques que trauran més regidors -CiU i PSC poden tenir dos dígits- no ensenyaran les cartes almenys fins el març i poden haver molts problemes per a veure qui pot entrar i qui no. Recordem que el 2003 Pallàs no va entrar i només quan Àngel Fernández va dimitir va poder ser regidor. I era tot un president comarcal de Convergència!

I en el tema de l'índex de coneixement dels polítics, ERC té un problema molt estès. Qui coneix Balart? I Alejandro Fernández? I Ballesteros i Aregio estan en un nivell més alt però tampoc no és per llençar les campanes al vol. La gent qui coneix més és l'alcalde. I Nadal no es presenta.

Unknown ha dit...

El problema no és si els caps de llista són coneguts o no pel poble: per a mi el problema és si aquests coneixen el poble, més enllà d'estratègies mediàtiques i de capelletes. Si no com puc entendre que encara no s'han dignat a arreglar la cartellera municipal de la via augusta, que tal i com denunciava Tarragona2016, encara informa dels actes de la setmana santa de 2006?

jordisuri ha dit...

Tondo, has assenyalat un altre punt interessant. Els candidats exerceixen de tarragonins? Més enllà dels actes mediàtics (Santa Tecla, Setmana Santa, partits del Nàstic...), algú els ha vist passejant per la Rambla, prenent una copa al Highlands o comprant-se unes sabates al carrer Canyelles? És injust posar-los a tots al mateix sac, però de vegades tinc la sensació que no viuen a la mateixa ciutat que nosaltres.

Unknown ha dit...

Doncs si, Jordi. No podem generalitzar doncs hi ha de tot, però estic molt d'acord amb el teu comentari.

Una cosa vull afegir: A mi -com a moltes famílies tarragonines des de l'arribada de l'euro- em costa arribar a principi de mes. Els hi passa el mateix als polítics? Sóc conscient de que aquesta pregunta podria conduir al "tot és una merda, etc". No ho pretenc, ja he dit que hi ha de tot. Hi ha polítics excel.lents i bones persones, i n'hi ha que no: és clar. Com a tot arreu.

susanna navarro ha dit...

Ai !!!!, la regidora, la regidora, jo el que penso sincerament , és que soc “Alicia en el país de las maravillas”crec que tenia idealitzat el món polític i potser també a les persones en general. Se suposa que nosaltres hauríem de treballar per millorar i per construir (em refereixo als polítics) i no per fotre , destruir , i dir mentides. A bueno no!, I perquè ens insultin i ens diguin rates! Entra a la pag. www.torredembarra.blogspot.com ni ha com deia aquell: “ni ha per llogar cadires” Senyors això no és política per mi, i molt menys mirar per el benestar del teu poble, això és dolenteria, pura i dura.

susanna navarro ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
jordi salvat ha dit...

Susanna,

Et veig molt pessimista. Has d'agafar energia que ara en caldrà. Elblog aquest fa uns dies que la tinc controlada. Vol imitar un gran bloc com és tarragona2016 però no deixa de ser una imitació barata i partidista.

La política és sovint molt bruta i plena de gent sense escrúpols. Però també té moments bons. I quan s'inauguri el Pavelló poliestportiu? Crec que serà un dels grans moments de Torredembarra.

I una última cosa. No tinc tan clar que a l'Ajuntament no hi hagin rates. De quina mena, erò?

Ànim

susanna navarro ha dit...

Estic be,admiro la part teva, la de trobar la part positiva de les coses, per lo de les rates dic...
pot ser si que hi han rates, considerant que per allí hi ha molta gent, tu ja m'entens.

jordi salvat ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
jordi salvat ha dit...

Es tracta d'intentar veure l'ampolla mig plena i no mig buida. A vegades a mi em costa. A més, si les rates volessin no veuríem mai el sol (la versió original és una mica més radical però aquesta ja serveix).

Un exemple: avui he anat a jugar a escacs. He començat la partida fatal, perdent tres peons i estant gairebé perdut. No he abandonat i he continuat buscant l'error del rival. L'ha fet i a partir d'allà he remuntat i he guanyat.

Unknown ha dit...

Felicitats doncs pel tema dels escacs :)

jordi salvat ha dit...

Gràcies,

La veritat és que els escacs són per a mi alguna més que un hobby. Ara hi puc jugar poc per la feina, però una bona partida d'escaccs va molt bé. I si la guanyes, encara més. Els escacs són molt aplicables a la vida i hi ha molts paral·lelismes. T'ajuda a estructurar i actuar d'una forma planificada. Recomano a tothom que el practiqui. I no és tan avorrit i dificil com sembla des de fora!!