dimecres, de gener 17, 2007

Surrealisme i lògica grana


El Nàstic ha entrat des de fa uns dies en una dinàmica que de positiva no en té res. Els resultats fa mesos que no acompanyen -són cuers a 9 punts de la permanència- i l'entorn grana està mentalment a Segona Divisió de forma majoritària. O arriba una reacció ràpida en forma de dues o tres victòries més o menys seguides o la segona volta serà un via crucis insuportable. Si amb tot això no n'hi havia prou, l'alcalde Nadal va deixar anar la setmana passada una de les seves "nadalades" qualificant de "fracàs" el descens del Nàstic a Segona. Calculadament o no -hi ha opinions per tots els gustos- ha provocat la dimissió del president del consell d'administració del Nàstic, Josep Maria Andreu.

Anunciada dilluns a la tarda, la dimissió d'Andreu -l'heroi de l'ascens a Primera- es consumava aquest dimarts al vespre. La seva successió van ser figues d'un altre paner. Dos consellers els volien succeir, Jordi Virgili i José Luis Vilar. El primer semblava tenir més números, però al final ni un ni l'altre. I en aquest cas, com passa a tot arreu, el vicepresident es va convertir automàticament en president. El problema és que el nou màxim mandatari grana és el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona. Si més no, lleig. Com aniran a veure Font el president del CBT, el Volei Sant Pere i Sant Pau o el Torreforta?

L'Ajuntament de Tarragona torna a viure una altra situació esperpèntica que donarà de parlar. La crisi política està instal·lada de forma permanent a la plaça de la Font, amb sucursal ara al Nou Estadi. El futbol mou passions i no oblidem que l'Ajuntament -i per tant els ciutadans els hagin preguntat o no- és amo d'un 38 per cent de les accions del Nàstic. Surrealisme o lògica?

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Xec! Avui m'estreno contestant, per tant, sigues benèvol.
Jo no conec tant a l'alcalde de Tarragona com tu, però veient-lo aquests dies parlant del Nàstic per la TV, em sembla un impresentable.
Evidentment, si l'Ajuntament és el màxim accionista, també és un dels responsables que el Nàstic estigui a primera. Però com va passar a Sabadell, l'Ajuntament està al darrera del Sabadell, l'equip va baixar a tercera, i la culpa va ser de Bustos. Per tant, cada cosa al seu lloc. Però Nadal no pot dir el que va dir del fracàs i esperar que no passi res, i després mirar d'arreglar-ho dient que ell fa tot el que pot fer pel Nàstic, però el que no pot fer és pujar a rematar els córners. L'Andreu em sembla una bona persona que no es mereix això, i per tant entenc que li tanqui la porta els nassos i li digui al convergent aquest: "ja t'ho faràs!".
Albert Solé.

jordi salvat ha dit...

Primer de tot, estic molt content de tenir al blog l'opinió d'un dels tótems del futbol català. Nadal és un paio molt especial (hasta aquí puedo leer) i sovint es passa de frenada. Andreu ha estat un gran president perquè és un paio prudent i que ha sabut estar al seu lloc, però hem de reconèixer que tenia ganes de marxar i aquest merder li ha anat bé per consumar l'adéu. Veurem si es posen d'acord per escollir el nou president del consell al maig perquè hi ha molta divisió allí dins.

I un dia d'aquests parlaré de la teva revista. Encara que sigui bé!

Anònim ha dit...

A mi que el futbol me la sua, em fa ràbia que se'n parli com de la cosa més trascendental del món.
Aquesta crisi evidencia que darrere de tot plegat hi ha interessos de poder, polítics i econòmics.
Salvat pots estar content. Ja he passat de ser simple lectora a comentarista.

Anònim ha dit...

Salvat, sóc el Jansà. Està molt bé aquest bloc, tot i que podries canviar l'FM d'Altafulla Ràdio. És 107.4 i no, 107.1, com afirmes en el teu perfil. Ens veiem i felicitats.

jordi salvat ha dit...

Hola Jansà,

Ja està canviat. Ara tothom podrà sintonitzar Altafulla Ràdio. Però jo et demanaria que com a futbolista i futbolero valoris la crisi del Nàstic. Apa, Jansà.

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Politicament, es curios que a pocs mesos de les eleccions, coloquin un dirigent d'Unió Democratica com a President del Nastic. Es veura traduit això en una treva entre CDC i UDC alhora de fer la llista electoral per a l'Ajuntament de Tarragona?

jordi salvat ha dit...

Hola Jordi

La pax romana entre CDC i Unió es va firmar l'abril passat amb l'acord pq Aregio fos el número u i Vallvé el dos. Ara, és una obvietat que Font guanya punts i projecció pública. Jo tinc ganes de saber quins seran els que aniran darrera d'Aregio i Vallvé i quin ordre.

Com ho teniu a Altafulla?

Anònim ha dit...

Jo vaig sentir de boca del sr. Nadal dir que li agradaria ser president del Gimnàstic ...

És aquesta la clau interpretativa del despropòsit actual ?

jordi salvat ha dit...

Esteve,

Una cosa és el que diu Nadal (en diu moltes) i una altra que pugui ser possible veure Nadal de president del Nàstic. On ho vas sentir exactament? En quin context? Aquest rumor fa molts mesos que el sento, però després del que ha passat aquesta setmana crec que ha perdut possibilitats. Ara, jo crec que a Nadal li encantaria ser president del Nàstic, però és un desig. El maig o abans es triarà un nou president i Nadal no estarà al Consell d'Administració i, per tant no pot ser president. Si les eleccions haguessin estat el novembre potser hauria pogut tot i que ho veig difícil.

Rosalia ha dit...

Hola Jordi,
Vaig seguir la tertúlia. Crec que l'alcalde no va estar encertat, però crec que l'Andreu no ha estat a l'alçada. Si al juliol va decidir continuar, ara no era el moment de dimitir. De retruc tothom contra l'alcalde, el primer en Ballesteros,el Nàstic no es mereix això.

jordi salvat ha dit...

Hola Rosalia,

Coincideixo amb tu que l'alcalde no va estar encertat i que l'estratègia posterior de fer-se la víctima no ha colat massa. A Andreu jo el comprenc. Volia plegar des de fa temps. Ha de ser molt dur dirigir un club com el Nàstic. Ha de ser complicat conciliar-ho amb la vida familiar. No va fer-ho perquè no estava clar el seu successor i finalment ho fa perquè està enfrontat amb el nàxim dirigent del màxim accionista, que és l'Ajuntament i la situació ja és insostenible. Mar de fons n'hi ha i molta.