dilluns, de gener 08, 2007

Píldora sobre Muntanyans II

El passeig marítim de Torredembarra ha viscut aquest diumenge una nova manifestació contra el pla parcial de Muntanyans II, convocada per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià. Hi van assistir entre 150 i 200 persones, lluny del més de mig miler del 10 de setembre. Tot i que des de l'organització de la concentració es va voler insistir en què "la lluita no està perduda", Torredembarra camina cap a tenir 550 nous habitatges prop de la platja.

Comarex és l'empresa que vol tirar endavant aquest nou complex residencial. Caja Granada forma part de l'accionariat d'aquesta societat. Caja Granada depèn de la Junta d'Andalusia, governada pel PSOE, el mateix color polític del titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.A mi em sembla molt clar. El PSC de Torredembarra sempre ha defensat que tirés endavat el projecte i la proposta de comprar els terrenys de Muntanyans II per part del Ministeri de Medi Ambient sembla més producte moment d'efòria o manca d'informació de la ministra Narbona que res. La politització del tema també ha fet molt de mal.

Torredembarra torna a arribar tard a la conservació dels seus espais naturals, com ja va passar amb el Cap Gros i el Canyadell. A mi em sap molt greu que s'urbanitzi Muntanyans II i per això vaig anar a la manifestació del 10 de setembre però tinc la sensació que arribem al final de la partida i la majoria de cartes estan marcades. I no sóc derrotista, sinó realista. Sempre ens quedarà que la naturalesa hi digui algun dia la seva. I sinó, entreu a www.youtube.com i cerqueu "muntanyans".

1 comentari:

Pep Gorgori ha dit...

Hola, Jordi!

Encantat de retrobar-te a la blogsfera i feliç any 2007. Ja t'he linkat al meu blog... i a més t'he enviat un meme per anar tocant allò que no sona! T'hi apuntes??