dimarts, d’agost 26, 2008

Sí, Laporta continua

Estic satisfet que Joan Laporta continuï com a president del Barça. No sóc laportista. Bé, no m'agraden massa els "istes". Potser sóc barcelonista, independentista i pocs istes més. Però el que tinc clar és que Laporta ha de seguir com a màxim dirigent del club blaugrana fins el 2010 perquè va superar la moció de censura. És cert que dels socis que van votar, més d'un 59% ho van fer a favor de moció però hi ha unes regles del joc: perquè prosperi la moció calia un 66,6% els vots, igual que es pot ser president de la Generalitat amb només 37 dels 135 escons del Parlament o que un Estatut votat pels ciutadans en referèndum pugui ser esquarterat pel Tribunal Constitucional. Potser caldria canviar les regles però ara són les que són i Laporta estava legitimat a continuar i plantejar una moció de confiança a l'assemblea de socis compromisaris de diumenge, que ha superat.

Diversos directius van dimitir el juliol en conèixer la decisió del president de no llençar la tovallola. S'ha acabat veient que ha estat un error de càlcul, sobretot del delfí de Laporta, Ferran Soriano, que ha quedat en fora de joc. Sandro Rossell serà el gran aglutinador del vot antiLaporta mentre que de la junta actual blaugrana en sortirà un altre delfí per als comicis del 2010. Soriano es queda sense espai. Tot això serà així si la pilota entra. Si la trajectòria de l'equip de Guardiola és torça -perquè fins ara està generant molt bones sensacions- l'atmosfera es pot convertir en irrespirable i es podrien precipitar unes eleccions anticipades.


Laporta ha hagut de fer front a una ofensiva mediàtica molt potent, abans i després de la moció de censura. No justifico ni molt menys el seu discurs victimista (nuñista) de la ja famosa Trobada de Penyes i el "No estamos tan mal" però a Laporta se li ha fotut molta canya. Sembla que pel fet de ser catalanista se'l miri amb una lupa de molta més graduació que Núñez o Gaspart. Laporta és humà i ha comès errors, sobretot els darrers dos anys. Però si torna a l'esperit dels primers anys de mandat, i el canvi de cicle efectuat aquest estiu ha estat exemplar (incloent la continuitat d'Eto'o) i esperançador, Laporta pot passar a la història com un gran president, tot aquesta "irregularitat". Ja porta una Copa d'Europa i dues Lligues.


Recordeu com es va rebre Josep Lluís Núnez en la votació de la moció de cesura?

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

Una vegada va arribar al poblat selvàtic un senyor molt ben vestit, es va instal.lar a l'únic hotel que hi havia i va posar un avís a l'única pàgina del diari local: estava disposat a comprar cada mico que li portessin per deu euros. Els camperols, que sabien que el bosc era ple de micos, van sortir corrent a caçar-los. L'home va complir i va comprar els centenars de micos que li van portar.Quan quedaven molt pocs micos al bosc i era difícil caçar-ne, els camperols van perdre interès. Llavors, el senyor ben vestit va oferir 20 euros per cada mico, i els camperols van tornar a la caça. Van escassejar encara més els micos, i l'home ben vestit va elevar l'oferta a 50 euros per cada un. Però, com que tenia negocis que havia d'atendre a la ciutat, va deixar el negoci a càrrec del seu ajudant. Quan l'home ben vestit va marxar, el seu ajudant es va dirigir als camperols dient-los: "Fixeu-vos en aquesta gàbia plena de milers de micos que el meu cap us va comprar (a 10 i 20 euros) per a la seva col.lecció. Jo us ofereixo vendre-us els micos per 35 euros i, quan el cap torni de la ciutat, els hi veneu pels 50 que us ha ofert". Els camperols van reunir tots els estalvis, van comprar els milers de micos que hi havia a la gran gàbia, i van esperar el retorn del cap. Però no van tornar a veure ni l'ajudant ni el cap. Només els va quedar la gàbia plena de micos que van comprar amb els estalvis de tota la vida."Noció de com funciona la borsa", conclou el consultor.