divendres, d’agost 01, 2008

Torredembarra tindrà un nou alcalde

Tot ha anat molt ràpid. Les negociacions han arribat a bon port i ja hi ha nova majoria de govern a Torredembarra després de més d'un any d'executius en minoria o amb molta minoria. El convergent Daniel Massagué serà el cinquè alcalde de Torredembarra des de la recuperació democràtica i ho serà sense una moció de censura. El socialista Manuel Jiménez ha dimitit aquest divendres de forma fulminant després que aquest li comuniqués que hi ha vuit regidors més que li donen suport com a nou batlle.

Mantinc tot el que he dit en l'article anterior. Torredembarra necessitava un pacte articulat al voltant de l'eix PSC-CiU. En tindrem un altre format per quatre regidors de CiU, dos de l'ADT, un del PP, un del GIT i una regidora no adscrita que fa un any havia estat la número cinc de la llista del PSC. D'àmplia majoria, tal com parla l'alcalde en el comunicat de la seva dimissió, res de res. Nou de disset regidors-majoria absoluta- i uns equilibris que seran complicats. D'estabilitat en podrem parlar d'aquí a uns mesos. Aquest nou govern em recorda molt el pacte del 2003. Pentapartit, amb quatre de les formacions de llavors, tot i que només repeteixen dos regidors, els mateixos a l'oposició...

Tinc molts dubtes sobre el futur polític de Torredembarra. Perquè l'Agrupació ha pactat finalment amb CiU? Com és que Laura Pradeda era fa un any número cinc socialista i ara forma part d'un govern sense el PSC? Com és que Santiago Ardèvol ha format part dels darrers quatre governs de Torredembarra? Per què han tardat tant a pactar? Per què ha dimitit tan ràpid Jiménez? Crec que l'eterna a partida d'escacs de la política torrenca no ha acabat ni molt menys sinó que ha entrat en una nova fase.

7 comentaris:

Cèsar Llamborda ha dit...

Esteu distrets :-)

Bon estiu!

Cap d'any 2009 a Torredembarra ha dit...

tantes preguntes sense respondre... l'afany de protagonisme, de tornar a aconseguir l'alcaldia ha forçat aquesta situació. A vegades els companys de viatge t'ajuden a aconseguir la cadira, però, al loro! que tots coneixem alguns dels integrants d'aquests partits... Malos tiempos para la lírica, Jordi.

jordi salvat ha dit...

Però no tens ganes de veure el Massagé fent d'alcalde? La seva carrera és meteòrica comparada amb els darrers tres alcaldes, que havien picat molta pedra (posició i govern) abans d'arribar a dalt de tot?

I la Toda, segona part? Recordem com va acabar amb el GIT, que reitero que sempre hi és al govern

Tornarem a tenir el PP al govern, però ara l'Oviedo enlloc de la Marín...

I la Pradeda, i la Guasch...

Ja tinc ganes de veure'ls en acció. Diguem morbós

Anònim ha dit...

N'hi ha de diferències, morbo assegurat, el Juan aquest de la Toda, la Guasch, el PP al govern altre vegada pero l'Oviedo no és la Marin jaaaa, el Font que alçada te .....

Anònim ha dit...

El final de Jiménez em recorda el final de Segalà, encara que Segalà va preferir dimitir per facilitar un pacte entre el seu partit i els altres. Jiménez en canvi ha preferit arrossegar els seus regidors amb ell a l’ostracisme de l’oposició.
Amb això es diu qui és qui!

Anònim ha dit...

a veure que passa ara

Anònim ha dit...

El final de Jiménez?

Ja veurem. Massagué acaba de pujar a un Dragon Kan i té molts números de descarrilar. Tiempo al tiempo