dijous, de juliol 31, 2008

Torredembarra necessita una gran coalició (la vida continua)

Torredembarra viu actualment la pitjor crisi política de la seva història recent. Abans de tot, he d’aclarir-vos que aquest article l’he tancat el 22 de juliol. Per tant, el que passi després, abans de la publicació de l’article, ja no està al meu abast. El que vull fer en aquestes línies és aportar el meu granet de sorra en la resolució de la situació actual que afecta el progrés i la imatge del nostre municipi, valors que sembla que la majoria dels nostres polítics ho vegin com a secundària enfront els seus interessos polítics i personals.

Hem deixat enrera la Festa Major petita i la profunda crisi política torrenca continua sense resoldres (a 22 de juliol). Almenys cada cop sorgeixen més veus que consideren que la sortida de la crisi passa per l’entesa en entre els dos grans grups municipals, el PSC i CiU. Aquestes veus no provenien primer d’aquestes dues formacions sinó d’altres grups del plenari, com Esquerra i l’Alternativa Baix Gaià. En l’últim plenari ordinari, però, l’alcalde, el socialista Manuel Jiménez, va fer una crida a CiU a negociar un pacte de govern.

Jo també sóc dels que fa setmanes que opino que el futur govern municipal ha de tenir com a eix vertebrador el PSC i CiU. És una irresponsabilitat voler formar un govern amb nou membres aprofitant regidors trànsfugues i disensions internes de certs partits. Puc arribar a comprendre, però, que Convergència i Unió vulgui manar deixant el PSC a l’oposició. Les ferides generades durant aquest inici de mandat en les files convergents per algunes actituts socialistes són bastant profundes: el concurs de la gestió de l’aigua, el cas Muntanyans II o el menyspreu que pot haver sentit el seu cap de llista, Daniel Massagué, per part de l’alcalde…

CiU porta setmanes intentant assegurar-se la majoria suficient per tirar endavant una moció de censura que els permeti recuperar l’alcaldia perduda l’octubre de 2004 en una moció de censura. La quadratura del cercle? Però no els quadra. Crec que ja han tingut prou temps. Per responsabilitat política, CiU ha de renunciar a aquest govern i buscar altres fòrmules. I l’aposta per una entesa amb el PSC sembla l’única sortida si no volen continuar als bancs de l’oposició. Però CiU no abandona i quan escric aquestes línies la seva prioritat era negociar amb l’Agrupació.
El PSC i CiU només sumen ara per ara vuit regidors. Els caldrien més socis. La lògica ens porta què si Esquerra Republicana i Alternativa Baix Gaià defensen aquesta entresa entre els dos grans grups municipals, ells també s’unirien a aquest hipotètic govern. Dotze regidors. Estaríem davant d’un govern sòlid per treure Torredembarra de la situació actual de crisi . Els nostres polítics també recuperarien part de la credibilitat perduda els darrers mesos i Torredembarra podria sortir de la situació de bloqueig actual i encarar amb garanties els reptes de futur.


El que he escrit fins ara és ciencia-ficció? Potser quan llegiu aquest article ja estarà en marxa una moció de censura o el PSC s’haurà assegurat una nova majoria de govern. Sinó ha passat cap de les dues coses, faria una crida a la reflexió profunda als nostres polítics. Torredembarra ha de deixar de ser coneguda arreu del país pel caos polític que pateix el nostre Ajuntament, que també afecta el dia a dia dels ciutadans.


Publicat en el número de juliol del Diari de la Torre

11 comentaris:

Anònim ha dit...

És curiós que recuperis l'article avui, no?

Francesc Mercadé ha dit...

Jordi crec que estem més aviat aprop de la ciència-ficció. La posició que defenses avui és la que més tard ha sortit i la que més s'ha prodigat des de l'últim plenari municipal. Però per a sortir de la ficció cal portar-la al debat real. Per ara això sembla lluny. CiU té la paraula però està utilitzant el seu torn en intentar un pacte legítim amb socis nous a la seva dreta. Hem de confiar en un improbable fracàs d'aquest intent, per a que s'iniciin converses per al govern ample.

Anònim ha dit...

A la Torre hi haurà canvi d'alcalde. Esta escrit a les estrelles que abans de la Diada tindrem batlle nou. (9) amb nou vosts....

jordi salvat ha dit...

Primer anònim,

L'article l'he penjat aquest dijous pq és el dia que ha sortit publcat al Diari de Torre. Jo no ho trobo gens curiós

Amb l'últim anònim, pels imputs que m'arriben ara, hi estic força d'acord

I Siscu, potser el pacte "de la dreta" pot fracassar tot i que cada cop ho veig més difícil.

Anònim ha dit...

Tindrem batlle nou,avans i amb mes de 9.
El escrit ja esta al Ajuntament,sense les estrelles...

Cap d'any 2009 a Torredembarra ha dit...

ja està fet Jordi, aquest matí ja fan dimitir a l'alcalde

Anònim ha dit...

Doncs vinga Guillem

Volem detalls

Anònim ha dit...

entra al seu bloc i ho veuràs

Anònim ha dit...

Manuel Jiménez renuncia al càrrec d'alcalde
L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez Alés, ha presentat en data d'avui, 1 d'agost de 2008, la seva renúncia al càrrec al capdavant de la Corporació Municipal.

Tot seguit, es transcriu la carta de renúncia:

"Davant l'actual situació política que s'està produint a l'Ajuntament des de fa mesos, amb un govern en minoria integrat només per l'alcalde i 3 regidors, i d'acord amb les meves reiterades manifestacions públiques, la darrera en la sessió plenària ordinària de 17 de juliol, en el sentit de deixar el meu càrrec si altres formacions garantien un govern estable, i tenint en compte que en data d'avui, 1 d'agost de 2008, diversos grups municipals de l'Ajuntament de Torredembarra m'han presentat escrit en el qual asseguren haver assolit un acord de govern que garanteix una àmplia majoria i estabilitat, he decidit, d'acord amb els meus companys de grup municipal:

Presentar la meva renúncia irrevocable del càrrec d'alcalde, en els terminis previstos per la llei".

En aquest sentit, s'ha previst la realització d'un plenari la setmana vinent en el qual es farà efectiva la renúncia i posteriorment tindrà lloc l'elecció d'un nou alcalde.

jordi salvat ha dit...

Per cert, la foto aquesta ha estat premonitòria. La vaig penjar ahir a la nit i fins que no he llegit el blog del Guillem aquest matí no n'he sabut res.

Anònim ha dit...

¿No les eataría vendiendo una "faja"???