dimecres, de juliol 30, 2008

Lluís Suñé: diable/màrtir

Lluís Suñé s'ha situat avui a l'epicentre de la política espanyola. Un regidor d'Alternativa Baix Gaià -marca amb què Iniciativa per Catalunya Verds es presenta a Torredembarra- ha provocat un terratrèmol polític de dimensions insospitades amb un fotomuntatge que ha inclòs al seu bloc que fa una suposada (i irònica) crida a apadrinar nens extremenys. Es tracta d'una provocació que busca fer reaccionar davant l'espoli fiscal que pateix Catalunya. Desafortunat? Doncs sí, Suñé no ha d'oblidar que a més d'independentista (jo també ho sóc) és regidor i cap de llista d'Iniciativa al Congrés en les recents eleccions generals. És una persona pública i cal que sempre ho tingui en compte.

La reacció de la Junta d'Extremadura és totalment desproporcionada i la repercussió als mitjans de comunicació pròpia d'aquesta època de l'any en què les notícies escassegen i un breu al mes de novembre o febrer es converteix en una pàgina sencera a finals de juliol. Les rutines comunicatives són així. A aquests dos fets hi hem de sumar l'activació de la Brunete Mediàtica que ha tret l'artilleria que ha despertat comentaris lamentables, radicals, alguns de gent que sembla escapada del psiquiàtric, i que demostren l'odi que ens tenen als catalans a molts llocs de l'Estat espanyol. Feu un vol pels mitjans electrònics i trobareu un espectacle dantesc. Un exemple, però en trobareu més.

Però avui també ha nascut un màrtir. Lluís Suñé s'ha convertit en un referent per molts catalans i catalanes i també trobareu comentaris elogiosos. Per la seva part ell ja ha demanat disculpes. Fins i tot ha desactivat la possibilitat de fer comentaris al seu bloc. M'imagino les carretades de merda que hi haurien abocat. En un dia ha rebut més de 20.000 visites. Una burrada!

Ara veurem com continua la història. Els extremanys i espanyols d'altres contrades han demostrat tenir la pell molt fina. Trobaríem desenes de fotomuntatges molt més ofensius pels catalans publicats els darrers anys a internet. Suñé ja s'ha disculpat. Però ben segur que l'artilleria espanyolista no en tindrà prou i seguirà bombardejant. Que toca ara? Linxament públic? Un judici sumaríssim? L'estigmatització de per vida?

Tothom la pot cagar? O no? Recordeu aquesta història. Potser Suñé s'ha passat però som molts els que continuem pensant que Catalunya està sent maltractada fiscalment per l'Estat espanyol i si continuem així potser els que hauran de ser apadrinats seran els nostre fills. La forma potser està malament però el fons és la pura realitat. I cou. Cou molt.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

L'has liat Suñé, l'has liat!

Anònim ha dit...

¡¡TORREDEMBARRA, QUIEN LA HA VISTO Y QUIEN LA VE!! DE PENA..SERA MUY "CATALANISTA" PERO DE PENA.
Solo hay que ver la cantidad de comentarios en el apartado de este blog, no interesa TORREDEMBARRA, ya no interesa, con el nuestro serán dos comentarios.
Antes, decías vivo en Torredembarra y era algo positivo, bonito, pero ahora...pues ya se ve.
Esto sí, debemos firmar para que nuestra playa sea nudista, es fundamental.

Anònim ha dit...

El señor Suñe es de esas personas que tanto de un lado como de otro añaden leña al fuego de la incomprensión entre los diferentes pueblos o regiones de España. Cualquier ser de paz no defendería a esas personas que siembran tempestades. Se pueden defender las ideas sin insultar.

Anònim ha dit...

torredembarraenimatges.blogspot.com

Visiteu aquest blog de fotografies i videos de la Torre.

Rosa Maria Guasch

Anònim ha dit...

Señor Suñe:
aprovechando que estamos en fechas de vacaciones le invito a venir a Extremadura.Le invito a conocer a sus gentes,y a comprobar por si mismo que no necesitamos que apadrinen a nuestros niños,niños que seguramente tengan mas cultura,educación y vergüenza de la que usted posee.Porque les inculcamos el respeto por los demas independientemente de sus ideas.
Insisto en que nos visite y asi de paso nos explica en que se basa el motivo de sus comentarios hacia nosotros.
Y sin mas que decirle me despido de usted.UN EXTREMEÑO Y ESPAÑOL

V. Carballido ha dit...

Aquest Suñé és, simplement, un xenòfob. El nacionalisme, sovint, frisa les actituds feixistas. Creure's SUPERIOR és un símptoma greu d'una idea racista.
A banda, com a català, dessitjo que la financiació del nostre govern sigi millor, més justa.
D'una altra banda, ha fet un flac favor a l'imatge de Catalunya, de tots nosaltres. "Convèncer" i no "vèncer". Amb arguments polítics i econòmics; mai més exhibicions racistes, si us plau.

Anònim ha dit...

¿Izquierda? De pena, ha degenerado en nazismo. Cataluña esta enferma.

La casa de Pinel ha dit...

a mi me encanta andalucia, de hecho soy hijo de padres andaluces, pero no puedo y mas habiendo estado en andalucia, no puedo defender el injusto modelo economico, que desmesuradamente sufrimos los catalanes.
no es posible que despues de pagar impuestos y descontarnos de aqui y de haya, a uno lo despidan y tan solo tenga la ayuda del paro, segun esta en funcion de lo que haya trabajado.
en andalucia trabajas 35 peonadas y todo el año paro, pero ademas en segun que sitios incluso los libros del cole son gratis.
yo con cuatro hijas no he tenido en la vida un puto libro gratis y el paro lo he holido una vez.
lluis suñe se a pasado, pero simplemente en la forma de demostrar lo injusto de esta situacion.
ahora luis simplemente sera utilizado para decir que malos somos los catalanes, que insolidarios.
desde mi opinion, la de un medio andaluz, eta muy claro que o todos arrimamos el ombro o todos nos sentamos a ver pasar las margaritas.

Unknown ha dit...

Mira, penso que per ser una persona pública no has de deixar de dir el que penses, de defensar els teus punts de vista.

Potser és el que m'agrada d'aquest polític. mentre el seu partit "germà" defensava el transvassament (perdò, interconnexió) el va penjar el seu clar posicionament contrari al seu blog.

I una cosa està clara, ell no és l'autor del polèmic muntatge. I el contingut del post era suau...

És molt fort que el govern extremeny, com a tal, denunciï i publiciti via roda de premsa, EFE, webs... un blocaire per penjar una foto. Em recorda a la sentència contra el blocaire espanyol que en va esborrar uns comentaris contra la SGAE i ara ha de pagar una animalada (en parlava fa uns dies).

A més aquí hi ha la càrrega política... La Genialitat de Catalunya actuarà mai en la defensa del país, no per fotos que són iròniques com aquesta de Need YOU sinó per altrs belles mostres de criminalitat.

Bé... una abraçada

Capitandorra ha dit...

Bon dia a tothom,

Ni diable ni màrtir. En Lluís Suñé, al meu entendre, ha incentivat els tòpics anticatalanistes i, alhora, li fa un flac favor a Catalunya en el moment que s'està jugant el tot o res en materia de financiació. El que ha fet el regidor d'AGB és una relliscada d'aquelles que fan història, ja que tots hi surtim perdent amb la seva brometa. Les balances fiscals han dit el que han dit, però és de ser un pèssim polític el que ha fet en Suñé. I l'exemple que dones, Jordi, del que li va passar a ell, només demostra una doble mesura de medir molt present a Catalunya. Si els que fan la 'broma' no són dels nostres, a linxar-los,si són dels nostres, solidaritat.

Capitandorra

Capitandorra

José Oviedo ha dit...

Martir??? estoy convencido que no, es una pena que "La Torre" tenga que salir por estos montajes y comentarios no ya desafortunados sino de mal gusto, provocadores y alguna cosa más que me reservo.

Anònim ha dit...

Segur que aquests darrers dies rep moltes visites pel polèmic lema "Apadrina a un al•lot extremeny per 1000 euros al mes", una crítica amb sentit de l’humor a l’espoli fiscal que patim les comunitats catalana, valenciana i balear (els Països Catalans integrats a l’estat espanyol). Però ja sabeu que diuen que l’humor dels catalans és diferent ...Amb l'acte desencertat de demanar disculpes per un simple fotomuntatge, Lluís Suñé, en comptes d'aturar l'incendi d'escarafalls i potadetes ha envalentonat encara més els fatxendes espanyols com Rodríguez Molta Barra hereus de conquistadors i espoliadors extremenys que ploren per l'imperi perdut. La veritat és que els nacionalistes espanyols tenen la pell molt prima i no estan acostumats que els esclaus els amollin quatre veritats. Suñé, evidentment l'ha cagada no per haver fet aquest fotomuntatge sinó quan s'ha concagat de por i ha demanat perdó.
A Luis Buñuel quan els anys 30 va fer un documental sobre la misèria de 'Las Hurdes' també va haver d'aguantar els mateixos bramuls i crits histèrics. I això que era aragonès!
Però bé, en qualsevol cas, més enllà de les disculpes desafortunades de Suñé, el que queda per a la història és aquest fotomunatge que sens dubte es convertirà en una passa més cap a la independència.
Quan hi ha diners
no és el moment,
i quan és el moment
no hi ha diners.
I qui dia passa
any empeny.
Els pihoprogres d'ICV es tornen a cagar als calçons.
Les veritats ofenen...Oi?
Salut.

Anònim ha dit...

Capitandorra

De dobles mesures, tothom en té i a tot arreu n'hi ha. Ves si ara em farpàs creure que els catalans som pitjors que els altres. Ni pitjors, ni millors, és clar, ... I d'això es tracta.

Capitandorra ha dit...

Hola anònim,

Et responc per al·lusions. Primer, comentar-te que assenyalar un error, un defecte, no implica una valoració moral. És a dir, si jo dic que hi ha una doble mesura per valorar segons quin tipus de bromes, NO estic dient que els catalans siguem pitjors o millors que els altres. Només quan un està permanenment a la defensiva, pot interpretar les coses com tu fas.
El que si afirmo és que, sobretot quan un té responsabilitats públiques, és bo mostrar una certa coherència i si en el seu moment en Suñé es va sentir ofès i va rebre la solidaritat de molts, així com les corresponents excuses, ell hauria d'haver evitat la desafortunada 'broma' que ens fa mantenir aquest debat.

Gràcies

Anònim ha dit...

El amigo Suñe, teniendo razón en el fondo de la cuestión (financiación)ha herido sensibilidades sin pretenderlo, conociendolo como lo conozco, he de darle mi apoyo moral en estos momentos, maxime despues de haber pedido disculpas publicamente, algo que no es habitual entre quienes desde medios mucho más populares que un blog personal, vienen atacando continuamente a Cataluña.

Anònim ha dit...

JOSÉ OVIEDO

EL QUE HEU DE FER ELS DEL TEU PARTIT ES PENDRE EXEMPLE I COMENÇAR A DISCULPAR-SE PER TOTES LES ANIMALADES QUE HEU DIT DE CATALUNYA!

La casa de Pinel ha dit...

sinceramente creo que mezclamos dos temas o tres a la vez.
el tema de lluis era el finaciamiento, no la independencia, segun el no intencionadamente publico el tema de controversia, el ha pedido disculpas por algo que para otros no es mas que la verdad, nunca debemos olvidar que el problema que nos ocupa en esta ocasion, no es otro que lo injusto del reparto cuando llebamos un monton de años dando pasta de nuestro sudor y otros disfrutandola sin sudarla.

Anònim ha dit...

Al anónimo que habla de los del Partido Popular y tal, decirle que no maree la perdíz y desvíe la atención y que asuman la gran cagada que han hecho, y hablan de anti catalanes y de nazis y fascistas me parto, estos si que son nazis y fascitas, menos mal que la gente se está dando cuenta.

Anònim ha dit...

¿y este señor quería ser Diputado?
Solamente hace falta ver sus disculpas para darse cuenta de que es un analfabeto, más de 8 faltas de ortografía en tres párrafos. Es el nivel de políticos que corren por aquí hoy en día. ¿Cuándo se publicarán las balanzas fiscales personales? El día que lo hagan, yo pediré que alguien apadrine a este impresentable

EmiliuS ha dit...

¿¿martir?? Me parto de risa. Este tipo no ha pegao un palo al agua en si vida y no sabrá ni que es la declaración de hacienda, así que es el menos indicado para denunciar, y menos de esa forma donde demuestra el poco gusto y educación que tiene.

Este salvatblog trata los mismos temas al parecer, pero parece de bastante mas calidad que el del tipo ese.

Anònim ha dit...

A veces el uso de tópicos pasa factura. Es como ese rumor que circula en Cataluña, que dice que si hablas catalán en Madrid te dan de ostias, o que si en Barcelona vas leyendo El País te dan una de lo mismo, o que si en Extremadura se mueren de hambre... Todo falso.

Si esto lo hubiera dicho un cualquiera en su blog, pues no hubiera tenido transcendencia, pero como el autor (además de ser adulto) ocupa un cargo público en un Ayuntamiento, pues la cosa pasa a convertirse en una gran cagada.

Al Gobierno de Extremadura se le puede criticar en muchas cosas, al igual que a la Generalitat de Catalunya o al resto de comunidades. Pero en este caso en concreto, me parece chapó que se le multe a ese personajillo de Torredembarra (o incluso que se le cese).

Para ser de izquierdas, hay que tener algo más que una bocaza.

Anònim ha dit...

Alguién sabe el segundo apellido de Don Lluis Suñé????Se llevarían sorpresa...haber si se publica.
Además y ya para ir concluyendo, se puede saber cual es su CV??? Pero el de verdad claro.

Anònim ha dit...

El nacionalisme extremista català té les seves responsabilitats per crear una certa mentalitat. Mols diuen ara que els extremenys són ganduls i responsables de no ser tan rics com els catalans i que indirectament ens estan expoliant perquè sembla que els mantenim… és una ideologia molt reaccionària i a més a més dona una imatge penosa dels catalans. Perquè no fan com els de la Padania (Italians que no volen ser Italians perquè ells tenen mes classe) els de Forza Italia i es declaren d’ultra dreta? Nacionalisme i progressisme no van bé junts.

Anònim ha dit...

La veritat, es que a mi m'ofendria que desde una altre zona o regió és fes la proposta del Sr. Suñé. El que pasa es que també m'ofendria sortir al diaris com la regió amb més funcionaris (24%) del tot l'estat i ser una receptora neta des de fa més de 25 anys de fondos d'altres regions. Això si que m'ofendria, no l'acudit d'un poca solta.
No sé, no voldria haver molestat a ningú, però es que a mí hi ha coses que am toquen alló que no sona.

Anònim ha dit...

Doncs a mi m'ofèn. No és un 24% és més d'un 26% de funcionaris!!!! Bé, m'ofèn poc

La casa de Pinel ha dit...

a mi me ofenden los 25 años sin solucionar sus problemas y nosotros trabajando para ellos.
el problema es que no es para los unicos que trabajamos, pero no el problema ahora es una foto.
y una leche.

Anònim ha dit...

Tonib,

El no és progressista és sacralitzar l'Estat i creure, per damunt de tot, en l'estat-nació.

Anònim ha dit...

El cartell és desafortunat, penjar-ho irreverent, difondre'l d'aquesta manera des d'Espanya és simptoma que alguna cosa no funciona i s'hi hauria de treballar, en Suñé, com els extremenys (no tot són els diners, tb és la manera en que es gasten i allà hi ha molts criteris que m'agraden molt més que els d'aquí) necessita del nostre suport, la por a anar a Extremadura s'ha de vèncer anant-hi més que abans doncs aquest seria el pitjor dels resultats: la separació de les persones cap a opcions d'incomprensió mútua derivable en coses pitjors. La meva proposta: anar-hi més a Extremadura. A setmana santa per exemple, que si hi plou és impressionant.
Ramon Ferré