dilluns, de juliol 14, 2008

Deu anys d'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra

Aquest diumenge s'ha acabat l'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra 2008. I ja en van deu. Han estat nou dies molt intensos que han culminat amb el lliurament de premis i el ja tradicional dinar al Restaurant 'Il Capricio' del Port Esportiu. En aquesta desena edició hem tornar a superar els 90 participants -com el 2006- i hem tingut un nivell de joc altíssim per part dels participants. La nova sala de joc, al Pavelló Municipal Sant Jordi, també he estat un gran encert, sobretot per la climatització i la insonorització. La continuïtat ens l'ha assegurada des de l'Ajuntament. Gràcies!


Hem notat que els participants han quedat molt satisfets i no és una utopia en superar l'any vinent la xifra psicològica dels cent inscrits. A més, en la cerimònia de clausurs ens hem sentit molt recolzats per les autoritats locals -l'alcalde, Manuel Jiménez, i la regidora d'Esports, Susanna Navarro-, el representant d'Esports de la Generalitat a Tarragona, Francesc Aguiló, i la Federació Catalana d'Escacs, a través del president territorial, Josep Terrones, i el secretari general, Pepo Viñas.

Crec que podem considerar que després de deu anys ininterromputs l'Open Internacional d'Escacs de Torredembarra està plenament consolidat. La clau és el creixement gradual, tant de premis com en altres camps, com la retransmissió de les partides per internet i a la sala de joc. Cal felicitar el campió, el Mestre Internacional colombià Jorge González, el primer que s'imposa en dues edicions del torneig, i la resta de participants. I també ens satisfà la fidelització de molts jugadors que repeteixen any rera any. Som una gran família. I no és cap tòpic.

Aquest any he tornat a participar com a jugador a l'Open després del descans obligat de l'any passat i n'estic força satisfet de la meva actuació. Vaig començar molt malament, amb tres derrotes seguides contra tres jugadors molt superiors. Després van venir dues taules en què hauria pogut fer alguna cosa més. I més tard les tres victòries consecutives, amb un gran nivell de joc i disfrutant movent les peces. En la darrera ronda ho he intentat però m'he trobat davant meu un rival molt dur, el Duran, de l'Escacs Reus. Quatre punts de nou possibles. Sortia el 72 del rànquing inicial i he acabat en el lloc 62. I el més important: m'ho he passat molt bé. Si voleu més informació de l'Open visiteu www.litegrup.com/escacstorre.


Us deixo una foto de família amb jugadors, organitzadors i polítics. Quina combinació!