diumenge, de juliol 27, 2008

Cròniques de l'altra banda (XVIII)

Estem ja enmig de l'estiu, però encara no faig vacances. L'Alt Camp ofereix, en canvi, bones propostes pels que estiguin o no fent vacances. S'acosta l'XI Setmana de Promoció dels Vins i Caves de l'Alt Camp amb DO i dimecres passat la vam presentar a l'Hotel Class Valls. No va ser només la típica presentació dels actes previstos per a la setmana del 4 al 10 d'agost sinó que el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, i la Maria Morató, del Celler Mas Vicenç, van fer una radiografia de la situació dels vins i caves de la comarca de l'Alt Camp.

És la història de sempre. Ens omplim la boca parlant de les bonances dels vins Priorat, Montsant o Penedès -que són elogis merescuts- però oblidem que a l'Alt Camp i també al Tarragonès o el Baix Camp tenim vins i també caves d'una gran qualitat. Però vas als restaurants i no en trobes a les cartes. Aquesta és la gran lluita de Grogués i els cellers de l'Alt Camp. Mas Vicenç, per exemple, porta tres anys produint i ja té tres vins que es van obrint camí en aquest mercat tan complicat. Animeu-vos doncs a acostar-vos a l'Hotel Class el dilluns 4 d'agost al 'showroom' o visiteu a Firagost a degustar els vins. I si aneu a algun restaurant de l'Alt Camp, aprofiteu per demanar un vi de la comarca. No us decebran.
Des del Consell Comarcal es vol fer de contacte entre productors i restauradors i ho va voler deixar clar el president del Patronat de Turisme de l'Alt Camp, Martí Barberà. Els cellers i empresaris de la comarca estan fent molt feina els darrers anys i l'oferta cada cop és més interessant de cara al turista que no es conforma amb el sol i la platja i fins i tot vol anar més lluny del turisme cultural i és que el món del vi té grans possibilitats que només cal saber detectar i transformar-les amb iniciatives i realitats. I la comunicació és vital per tirar-ho endavant. Allí em tindran per ajudar-los.

2 comentaris:

Esther del Campo ha dit...

Estava buscant a google més informació per escriure una entrada sobre el tema dels vins i dels caves de l'Alt Camp i m'he trobat amb el teu bloc. La veritat és que si des del territori no s'aposta pel que es fa des del mateix territori i els seus productes, no ho farà ningú, i és clar, la comunicació hi juga un paper molt important!!!
Ja t'aniré llegint! Salutacions!!

jordi salvat ha dit...

Si vols més informació de vins i caves de l'Alt Camp només cal que m'ho diguis. El teu blog tb està molt bé. Et linkaré doncs!