dimarts, de juliol 22, 2008

2016 o 2017? Sembla que 2017

Aspira Tarragona encara a ser Capital Cultural Europea 2016? Oficialment sí. I realment? M’he dedicat a fer un petit experiment a Internet que és cercar “Capital Cultural Europea 2016” i a veure quines ciutats apareixen. Córdoba, Cuenca, San Sebastián, Málaga, Segovia, Murcia, Gran Canaria, Caceres… I Tarragona? No hi és. Decideixo entrar directament a la web oficial de la candidatura. Es tracta d’una web força… humil. Molta lletra i poca imatge (i les que hi ha una mica antigues, amb Almagro i Balart com a regidors). No es poden consultar les persones ni les persones adherides, només els municipis adherits.

La veritat és que els resultats d’aquest petit treball de camp no m’han sorprès. Fa mesos que tinc la sensació que entre el 2016 i el 2017, Tarragona ha triat el 2017. Entre la Capital Cultural Europea i els Jocs del Mediterrani, l’administració local s’ha decantat per la segona opció. No ho critico. És més, ho trobo encertat. Potser més val centrar-se en un objectiu que no voler-ne aconseguir dos i quedar-se sense cap. De cara al 2016 hi ha rivals molt durs, sobretot Córdoba, que va rebre el suport del president Zapatero. En el 2017 els adversaris de la candidatura tarragonina semblen estar fora de l’Estat espanyol i com Almeria 2005 ja quedarà una mica lluny augmenten les possibilitats d’aconseguir la nominació.

Tarragona té encara una gran assignatura pendent des del punt de vista cultural, com és el Teatre Tarragona, que porta un endarreriment històric i deixa la ciutat en molt mala posició perquè el Metropol té unes limitacions molt importants. Però a la ciutat hi ha altres petites sales teatrals que tenen molts poblemes per subsistir. Els cal més suport públic. Reus, l’eterna ciutat veïna, continua estant un pas o dos per davant de Tarragona. Fortuny, Bartrina, Braviu, Centre d’Arts Escèniques, Trapezi, Cos...

Tarragona 2017 està creant cada cop més expectatives, amb un allau d’adhesions i molta presència als mitjans de comunicació. La possibilitat de construir noves infraestructures esportives en una ciutat amb dèficits històrics –com un pavelló poliesportiu com Déu mana- i projectes engrescadors, com un gran complex de piscines o un estadi –dimensionat, és clar- olímpic sembla que no es deixarà escapar. El 2017 li està guanyant la partida al 2016. Hi ha a qui no li agradarà, però és així.


Publicat a TotTarragona el 21 de juliol de 2008

4 comentaris:

Anònim ha dit...

De sempre Reus ha avançat Tarragona en capitalitat cultural. Està a molta distància, malgrat que als reusencs els sembla que la seva ciutat està en decadència.

Un altre detall a afegir a la llista: Reus té ja un pla de desplegament de biblioteques, quan a Tarragona ningú s'ho plantejat.

Unknown ha dit...

Hi ha pasta pel mig no?

Unknown ha dit...

No penso que la persona que representa TGN 2017 sigui la més representativa del món de l'esport tarragoní...

Unknown ha dit...

Anònim... l'has clavat!

Prova un dia a la tarda de trobar una biblioteca públioca oberta a tarragona...

Un bon exercici seria instal.lar una càmera de vídeo darrere del vidre de la biblioteca del cr gasòmetre per filmar la cara d'emprenyamenta de les persones que arriben i es troben tancat i barrat doncs no obren cada dia a la tarda. Obren dos diells, els guapos (i no hem refereixo als treballadors sinó als polítics que ho decideixen).

Vergonha, que dirien els portuguesos.