diumenge, de setembre 20, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXVII): La nova tele

Aquest dilluns 14 de setembre ha passat a la història com la data de l'inici de les emissions regulars del canal de televisió TAC 12. És a dir, el canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT) de l'espai radioelèctric que formen les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà. Des del Consell Comarcal de l'Alt Camp hem observat amb interès el procés que ha portat a l'arrencada del nou canal, impulsat per set municipis d'aquestes comarques, entre els quals es troba Valls. L'Ajuntament vallenc posa diners en aquest projecte, mentre que els consells no hi hem participat econòmicament. Cal tenir en compte que els ens comarcals disposem d'un pressupost molt ajustat per a les competències que tenim delegades.

Tot i no haver participat directament en la creació del canal TAC-12 aquestes dues darreres setmanes ja hem notat la seva presència en els actes del Consell. Han tractat la verema, amb una visita a les vinyes d'un dels productors de la comarca, i també la xerrada sobre la grip A que dimecres va fer el director dels Serveis Territorials de la Salut de la Generalitat, Joaquim Pellejà, a la sala d'actes de la seu comarcal. Esperem que en les properes setmanes el nou canal segueixi fent un seguiment de les iniciatives del Consell. Que no són poques!

El projecte d'un canal d'un canal públic de TDT a nivell comarcal és molt interessant en aquest món globalitzat però en què la informació local genera cada cop més interès. A la gent li agrada veure a la televisió les festes majors, els castells, l'equip de futbol del barri o les protestes per una onada de robatoris en una urbanització. És un gran repte per a TAC 12 cobrir les expectatives tan dels espectadors com de les institucions que hi han posat (o no) diners en el projecte. Com conec la majoria dels professionals que hi treballen crec que podrem gaudir una televisió local de qualitat. Al Consell Comarcal de l'Alt Camp sempre ens trobaran disposats a facilitar-los la feina.