dimecres, de setembre 09, 2009

Nou ridícul d'Iniciativa

Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa torna a pixar fora de test. Torna a fer el ridícul. La formació liderada per Joan Saura ha anunciat que durant l'acte oficial de celebració de la Diada Nacional de Catalunya boicotejarà l'actuació de la cantant israeliana Noa. ICV-EUiA torna a exhibir la seva pitjor cara, la de la radicalitat totalment injustificada, instal·lant-se en un maniqueïsme lamentable en el conflicte àrabo-israelià. Per a Iniciativa els israelians són molt dolents i els palestins, bons per naturalesa. Només veuen els bombardejos israelians i tanquen els ulls davant els atemptats -també amb bomba- dels palestins.

Un servidor va anar a veure actuar Noa al Camp de Mart de Tarragona. Era la segona vegada que sentia cantar en directe l'artista israeliana i mig en broma vaig dir a alguns dels meus acompanyants que no m'estranyaria algun acte de boicot pro-palestí. Afortunadament no va passar res i ser un concert esplèndid. Però no anava tan mal encaminat. He anat dues vegades a veure la Noa i gaudeixo molt escoltant-la. I aquest agost vaig disfrutar amb ella i la cantant palestina Mira Awad. Van cantar juntes al Camp de Mart. Noa i Mira han col·laborat en el seu darrer disc, Genes & Jeans, i van actuar juntes també a la darrera edició d'Eurovisió. Per tant, suposo que algun gra de sorra hi posa la Noa en buscar la pau al Pròxim Orient? Ha donat el seu suport als darrers bombardejos sobre Gaza? Intentem posar-nos a la seva pell, en un país que pateix el terrorisme. El nostre també pateix aquest problema des de fa molts anys. Però sembla que hi ha terroristes bons i terroristes dolents.

Però és més fàcil fer el numeret del pin i del boicot o assistint a una manifestació que deriva claramaent cap a l'antisemitisme més troba. És més fàcil instal·lar-se en l'odi anti-israelià i alimentar cert electorat emprenyat amb l'acció de govern ecosocialista. És més fàcil predicar aquest món de bons i dolents tan "happy flower". Amics d'Iniciativa: El món és una mica més complicat!

7 comentaris:

Francesc Mercadé ha dit...

Noa és boicotejada en tant ambaixadora cultural del règim israelià, en tant part d'una campanya de relacions públiques llançada pel seu govern per rentar la imatge negativa d'Israel després de la massacre de Gaza. Noa es boicoteja a partir d'una campanya palestina, anomenada "Boicot, desinversions i sancions a Israel". Noa no és innocent. Noa no es boicoteja per israeliana, ni per jueva, sinó pel seu posicionamisnto obert a favor que el govern israelià "acabés el seu treball a Gaza". El Boicot a Noa segueix l'estela del que va ser en el seu dia el boicot a la Sud-àfrica de l'Apartheid. Ningú s'imagina a un cantant blanc de Pretòria que actués a Barcelona mentre es tancava als negres en bantustans. ICV-EUIA no fa més que mantenir la seva coherència política, s'hi estigui d'acord amb ells o no i se sumen a un moviment que és mundial.

rafael ha dit...

Mercadé...Os podiais manifestar mejor y con mas causa, por el nuevo puesto de la hermanita de Doña Leticia...¿cuanto cobra?. besitos sin gripe A

Anònim ha dit...

Desprès de la Noa vindrè Jimenez losantos, que també justificaria segons que.

Anònim ha dit...

Ai quines comparacions aquest últim anòmim. No cola!!! Amb aquesta pobresa d'arguments així va el país

Anònim ha dit...

http://noa-the-singer.blogspot.com/2009/09/reaction-to-catalan-palestinian.html

jordi salvat ha dit...

El conflicte àrabo-israelià genera debats molt interessants. Cisco, intenta mirar la situació des de les dues bandes. Analitza Hamas i el que ha fet i vol fer: eliminar l'estat d'Israel. Des d'aquest punt de vista jo comprenc les declaracions de Noa.

Anònim de les 1.55: No sabia que Jiménez Losantos canta?

El post de la noa és molt interessant. Llegiu-lo amics d'Iniciativa i també de la resta de partits.

Antonio Ramos ha dit...

Tens tota la raó, pixen fora de test... Com molt habitualment fan, tot s'ha de dir...