dissabte, de novembre 14, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXX): Una revista per a la comarca

Aquest mes d’octubre el Consell Comarcal de l’Alt Camp ha editat el tercer número de la seva revista, Info Alt Camp. Amb una tirada de 4.000 exemplars de 24 pàgines cada un, arriba als 23 municipis de la comarca intentant informar de les activitats que organitza o hi està implicat el Consell Comarcal. Amb un disseny atractiu, que dóna un pes important de la imatge i dels elements de titulació sense descuidar els continguts, volem que Info Alt Camp sigui una revista agradable de llegir, que informi i acosti el Consell a la ciutadania.

Les revistes d’administracions públiques inunden sovin les bústies nostres i molts espais públics i sovint van directament a la brossa, esdevenint una despesa ben inútil. Info Alt Camp no es troba a les bústies sinó en Ajuntaments, centres cívics, centres de salut, biblioteques… i altres espais que se’ns ha ofert com a punt de distribució. Poc a poc anem ajustant la distribució per optimitzar costos i arribar al màxim nombre de públic possible. També l’enviem en format digital a un nombre important de persones i institucions. Si la voleu rebre ho comuniqueu a comunicacio@altcamp.cat.

Info Alt Camp l’he concebut com un dels eixos principals de la comunicació externa del Consell Comarcal de l’Alt Camp, la manera d’arribar directament a la ciutadania sense intermediaris, però, com apuntava abans, sense fer-nos pesats, és a dir sense que le bústies de la comarca en quedin inundades. Info Alt Camp te la trobes en els espais públics per on hi passa molta gent i pots llegir-la una estona i tornar-la a deixar o pots emportar-te-la cap a casa. Els consells comarcals són de les administracions més desconegudes per la gran part de la ciutadania, però disposa d’un gran nombre de competències delegades per part de la Generalitat, i cal donar a conèixer com aquests ciutadans i ciutadanes poden treure profit d’aquest ens supralocal.