diumenge, de novembre 08, 2009

El gran fitxatge del Barça

Durant la història del Barça han arribat gran estrelles al primer equip de futbol, pels quals s'han pagat la majoria de cops quantitats de diners astronòmiques, fins i tot xifres récords per l'època. Altres cops han estat grans inversions que no han complert les expectatives. En els darrers anys, però, hem vist com del futbol base blaugrana han sortit grandíssims jugadors amb un cost zero o mínim comparat amb aquests fitxatges que arribaven de grans equips europeus. El darrer producte de la pedrera barcelonista Pedro Rodríguez, primer conegut com a Pedrito, però ara ja és Pedro o Don Pedro.

L'inici de temporada d'aquest extrem canari que ha arribat al primer equip sense fer soroll és espectacular. Enmig d'una davantera plena dels millors jugadors del món s'ha fet un lloc gràcies a les inevitables rotacions d'una plantilla inexplicablement curta i d'una capcitat de gol impressionant. Ho demostra el fet que Pedro ha marcat en les cinc competicions oficials que fins ara ha jugat el Barça. Aquests gols han pesat molt, obrint llaunes d'equips molt conservadors partits espessos com el d'aquest dissabte a Mallorca i donant títols com el de la Supercopa d'Europa contra el Shaktar Donetz, amb un gol quan la pròrroga es precipitava cap a la sempre fatídica tanda de penals.

Pedro és la millor resposta contra les obscenitats comeses pel Real Madrid aquesta temporada en el mercat de fitxatges. Quan han costat Cristiano Ronaldo, Kaká o Benzema? Quan ha costat Pedro? Quin rendiment han donat fins ara aquests jugadors? Pedro és un altre exemple d'una gran política de futbol base blaugrana, que ha tret alguns dels millors jugadors del món de la darrera dècada, com Messi, Xavi, Iniesta o Valdés. Pedro encara no està a aquest nivell però si marca en el Mundial de Clubs aquest mes de desembre passarà a la història mundial del futbol com el primer jugador que marca en totes les competicions oficials en una temporada. Amb 22 anys, Pedro ja és molt gran.

1 comentari:

rafael ha dit...

Querido Jordi...aunque no me va mucho el futbol, este tio es un goleador nato; Lastima que no se llame de otra manera, o sea Polaco. besitos