dijous, de juliol 29, 2010

S’ha acabat el mandat?

Deia un president la Generalitat que en política es pot fer de tot menys el ridícul. En la política torrenca hem vist de tot la darrera dècada, però l’actual mandat està superant totes les espectatives -negatives, és clar- i la sensació que els nostres polítics estan fent el ridícul es cada cop més estesa, sobretot fora del nostre municipi, on els que segueixen la política esperen ja el pròxim “número” del ple torrenc, tot i que el llistó del ple extraordinari del passat 14 de juliol està molt amunt. Però per als nostres Sergeis Bubka de la política res és impossible.

És més que discutible des de molts punts de vista, però es pot convocar un ple extraordinari per aprovar a mitjan mes de juliol els pressupostos municipals del 2010. També es pot convocar aquest ple aprofitant que una regidoira de l’oposició està de vacances i no pot assistir. Èticament ja seria més discutible i més tenint en compte que el govern està en minoria i aquesta abscència esdevé decisiva per tirar endavant els comptes municipals.

Però el més al•lucinant ve quan s’ha de votar l’urgència del ple i cal una majoria absoluta de la qual el govern, amb només vuit vots de disset, teòricament no disposa. Una novena mà s’alça i permet aprovar l’urgència del ple. Concretament era la del regidor de l’Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, que minuts abans havia anunciat que s’abstindria en aquesta votació. Ràpidament avisa de l’error però l’alcalde fa valer allò de “Santa Rita Rita Rita…” i no accepta la repetició de la votació. Protestes de l’oposició, laments, greus acusacions contra l’alcalde… però els pressupostos tiren endavant. Tot molt estrany, fregant la irrealitat i un terreny adobat per les teories de la conspiració. Per cert, cada cop més esteses.

El panorama després de la batalla pressupostaria és que poca cosa podrà fer fins el final de mandat aquest governb. Deu mesos que tot indica que seran perduts per Torredembarra i que justifiquen un canvi en la llei electoral que permetés avançar les eleccions locals en situacions com les que actument viu el nostre ajuntament.
Les ferides entre govern i oposició són més profundes i vives que mai. El govern està en minoria i li costarà moltíssim trobar aliats després d’aquesta manera tan “sui generis” d’aprovar els pressupostos. L’oposició ja fa mesos que ha descartat una moció de censura que tindria ben poca lògica a tants pocs mesos de les eleccions i fins i tot es podria convertir en contraproduent per als ses interessos.

Tot sembla assenyalar que aquests han estat els darrers pressupostos del mandat i que durant el 2011 es prorrogaran els actuals. Per cert, força discutibles fins i tot pels menys iniciats en gestó pública. La forma amb què s’han aprovat ha desviat l’atenció del fons d’aquests pressupostos que, per exemple, fixen en més d’un 10% l’augment de la partida de personal –no havíem quedat que estàvem en una època d’austeritat en què calia apretar-se el cinturó?- o una previsió d’ingrés per l’impost de construcció de 600.000 euros quan en el primer mig any només se n’han recaptat 60.000. O la contractació d’un crèdit de quatre milions d’euros que s’acumula al deute actual i hipotecarà els futurs governs. Vivim un final de mandat trist. O potser ja s’ha acabat i estem en una agònica pròrroga en què cap dels equips volen marcar gols, reforcen les posicions defensives i esperen que la tanda de penals dicti sentència.

Publicat al número de juliol del Diari de la Torre

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa dies que s'ha acabat el mandat, dons no han governat ni han manat mai!!!
Només han sapigut fer que xapuces i endeutar Torredembarra, que per sortir d'aquest forat, ja es veurà quan es podrá.
Parquin, picina descoberta, Auditori, etc.

Anònim ha dit...

Amic Salvat, que no t'ho han explicat tot, o no hi éres en el plenari de la topinada?

Anònim ha dit...

només el feixisme esns pot salvar!

la democrácia roja está morta.

Anònim ha dit...

sí, al Masagué que lo apoye su abuela, hombre.

Anònim ha dit...

Tupinada i encara en fan campanya!!!!......Tant tonto i inocent, no pot ser.
Llegiu el seu bloc i la vaga de Cosbapsa, sembla que ho hagi arreglat ell. Apa, que l'ajuntament va pagar el que debia i mira, s'acabat la vaga en un dia.

Anònim ha dit...

Topinada!

Anònim ha dit...

PUBLICADO EN LA WEB DEL AYUNTAMIENTO

AVÍS

Aquesta és una eina participativa, des de la qual podeu expressar lliurement les vostres queixes, idees o suggeriments, amb total llibertat i sobre el tema que considereu oportú.

Per tal que aquesta eina funcioni i permeti una comunicació fluïda i enriquidora, us demanem que els comentaris siguin fets des del respecte, sense insults o paraules feridores cap a persones o col·lectius. Cas que aquest mínim requisit no es compleixi, entenem que aquesta llibertat queda minvada i, per tant, ens veurem obligats a esborrar aquests comentaris.

Gràcies


PUBLICADO EN LA WEB DEL AYUNTAMIENT0.
Re: Presupuestos municipales 2010, un ejemplo mas de incompetencia e intolerancia de los políticos
Publicat per: Manu Chao (IP registrada)
Data: July 29, 2010 05:25PM

El que és fort és que algú s'equivoqui d'aquesta manera i a més tingui un càrrec públic. Això si que és intolerant, i si fos la meva opció política demanaria la seva dimissió o si no no els tornava a votar. Quina pandilla d'aficionats... CutreTorredembarra...

PUBLICADO EN LA WEB DEL AYUNTAMIENTO
Presupuestos municipales 2010, un ejemplo mas de incompetencia e intolerancia de los políticos
Publicat per: OTrabajo (IP registrada)
Data: July 22, 2010 10:01AM

Bien mirado, nuestra clase política ha heredado la intolerancia que Francisco Franco (si, el dictador, el mismo!) nos dejó a todos los españoles (incluidos los catalanes) en herencia. No se ponen de acuerdo ni para aprobar unos presupuestos anuales.

[www.diaridetarragona.com]

Lo que me parece mas fuerte es que una parte de los concejales se levanten y se vayan con el pleno sin acabar. Supongo que no habrán renunciado a cobrar las dietas.

Es que no me extraña que este pueblo esté en tan mal estado. Con concejales que se comportan como niños, a donde vamos a parar...
Juzgen Vs mismos y que casa uno saque sus conclusiones.

Apa adeu.