diumenge, d’octubre 24, 2010

Zapatero crema

Em quedava pendent parlar al bloc de la darrera remodelació del Govern Zapatero. El president espanyol s’ha tornat a superar. Quan gairebé tothom esperava només un nom, el del substitut de Celestino Corbacho a la cartera de Treball, ens trobem una reestructuració a fons de l’executiu socialista, que comença amb el relleu de la seva número dos i acaba amb el nomenamnt d’un ministra procedent d’Izquierda Unida, Rosa Aguilar. passant per la supressió de dos ministeris, cosa que tothom li demanava però Zapatero havia respòs per activa i per passiva que no faria.

Hi ha una dada que destaca per sobre de totes un cop analitzat el nou govern ZP i és que només una ministra aguanta des del 2004 en el gabinet i, a més, en una cartera diferent: Elena Salgado, que va començar a Sanitat i ha acabat a Economia. La resta de ministres els ha cremat, els ha amortitzat a tots. En aquesta darrera remodelació s’ha carregat a Espinosa, De la Vega i Moratinos –penúltims supervinents-. Per cert, l’extitular d’Esteriors se’n va assabentar al Congrés. Ni li havia dit! Aquest fet diu molt del president espanyol.

Al nou consell de ministres entren personatges com Leire Pajín –carrera meteòrica i declaracions sovint extraterrestres- o un veterà com Ramon Jáuregui. Guanyen pes Trinidad Jiménez, que amb l’estela de perdedora dirigirà la diplomàcia espanyola, o l’etern incombustible Rubalcaba, nou número dos de Zapatero i l’home encarregat de comunicar els missatges que han de remuntar la debacle socialista. Al nou ministre de Treball, Valeriano Gómez, no el coneix gairebé ningú però tothom sap que fa menys d’un mes va anar a la vaga contra el govern. Zapatero aposta fort per remuntar la seva caiguda lliure. La cosa, amics, promet.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Començo a enyorar els teus anàlisis més pausats i raonats. El cor és el cor... però

jordi salvat ha dit...

Amic anònim,

Reconec que és un anàlisi una mica pel broc gros, però no està fet amb el cor sinó amb el cap, reflexionant uns quants dies sobre els nous noms de l'executiu Zapatero. No sé qui ets (és que passa amb els anònims) però et demano que tb t´ho llegeixis amb el cap.

Salutacions