dijous, de novembre 18, 2010

Píndoles electorals (IX): La batalla pel tercer lloc i el jovent fent de les seves

En aquestes eleccions el primer i el segon lloc ja fa dies que estan adjudicats. Les enquestes indiquen que la diferència entre CiU i PSC és abismal i que la tendència és a mantenir-se. El que sabrem el dia 28 de novembre serà la concreció d’aquest avenc electoral. La gran batalla en aquest moment és pel tercer lloc, entre Esquerra Republicana i el Partit Popular: una posició més simbòlica que efectiva perquè des de la tercera, la quarta i fins i tot la cinquena posició es pot ser decisiu a l’hora de conformar majories. Els sondejos oscilen molt i alguns fan caure els republicans fins el cinquè lloc, fins i tot per sota d’Iniciativa.

Els caps pensants Esquerra Republicana, pressionada des de les seves poroses fronteres electorals per CiU, Solidaritat i Reagrupament, són conscients que aquesta debacle no és ciència-ficció sinó un escenari factible el 29-N i la formació indepedentista va començar la setmana amb Joan Puigcercós transformat en Manelic –deixant enrera la imatge dócil i dolça de l’espot electoral- i acusant els andalusos de no pagar impostos. Al cap de llista republicà li han caigut pals per tot arreu, però s’ha situat en el centre del debat electoral afirmant el que centenars de milers de catalans i catalanes pensen.

Per altra banda, els cadells populars s’han encarregat de tornar a colocar en l’ull de l’huracà la candidatura liderada per Alicia Sánchez Camacho, transformant-la en un videojoc en Alicia Croft que tira bombes a immigrants i independentistes mentre cavalca en la gavina Pepe. Als populars també els han fotut per totes les bandes mentre s’esforcen a treure ferro a l’assumpte avisant de certs desajustos en el disseny del joc. Alguns dels seus rivals ja parlen de querelles i tribunals. Esperem ara quina en preparen els amics i amigues d’Iniciativa, que deuen ser els pròxims. Les joventuts socialistes s’han avançat i han comparat votar Montilla amb un orgasme en un… curiós vídeo.

I això és la campanya electoral quan ens acostem a l’equador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esquerra va lenta moool lenta.....