dilluns, de novembre 08, 2010

Píndoles electorals (VIII): Tots contra CiU

Resten pocs dies per l’inici de la campanya electoral –la oficial- i el plantejament d’aquest esprint final està ja més que clar: tots contra CiU. Les diferents enquestes electorals que han vist la llum les darreres setmanes denoten que no hi ha un canvi de tendència i que no es detecta la remuntada socialista mentre la candidatura encapçalada per Artur Mas referma el seu avantatge. Els sondejos situen al PP i ERC en un frec a frec pel tercer lloc gràcies al manteniment dels conservadors i el descens dels republicans. Iniciativa i Ciutadans es mantenen i Solidaritat apunta a obtenir representació.

Davant d’aquest panorama, CiU serà l’objectiu dels atacs de la resta de candidatures amb l’objectiu d’erosionar la seva còmoda avantatge. Ja ho està sent i més en aquesta darrera setmana en què la Fiscalia ha posat els nacionalistes en el punt de mira. Aquests atacs per terra, mar i aire a Convergència i Unió poden produir un efecte d’enrocament de l’univers convergent que consolidi l’avantatge de Mas i fins i tot pot atraure electors que es decantaven per altres opcions. Les víctimes sempre causen atracció. Hi ha qui dia que la campanya se li estava fent llarga però aquests atacs donen impuls als convergents per a un esforç final.

Veiem altres batalles secundàries, com l’etern duel ERC-PP, que tants rèdits electorals els dóna a les dues opcions plantejant-se com els antídots un de l’altre. El fantasma independentista sempre ven. Els populars parlen ara del perill d’un altre tripartit (CiU-ERC-Solidaritat) i Esquerra espanta amb un PP àrbitre de la política catalana. Solidaritat, la candidatura liderada per Joan Laporta, cada cop preocupa més, ja que tot apunta que poden entrar al Parlament. Solidaritat ha agafat una gran embranzida abans que divendres, quan amb el gran frau democràtic que són els blocs electorals, quedin esborrats dels mitjans públics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Blocs electorals;

e-notícies 08 / 11 / 2010

ERC no vol Solidaritat o Reagrupament a TV3

Picabaralla a la Corpo pels 'blocs electorals' entre el consell de govern i el consell assessor