dimecres, d’octubre 08, 2014

Parlem de crisi a les xarxes socials


El proper 18 d’octubre Altafulla acollirà la tercera edició de la Jornada de Comunicació Local 2.0. Aquest any tractarem un tema molt d’actualitat en el món de les xarxes socials: les situacions de crisi. Periòdicament veiem com es produeixen foguerades a Facebook i a Twitter després que alguna persona -pública o anònima-, institució, partit polític o administració pengi algun post o faci alguna piulada “poc adequada”. Per altra banda, les xarxes són una eina molt interessant quan es produeixen crisis de tota mena. En la jornada s’intentarà debatre estratègies, eines i pautes per afrontar aquestes situacions sovint tan incòmodes.

Precisament la Jornada #ComLocAltafulla sorgeix fa un parell d’anys d’una crisi que patia la pàgina deFacebook d’Altafulla Ràdio, que s’havia convertit en el camp de batalla política, no només amb la participació de polítics i ciutadans amb més o menys esperit constructiu sinó també de trolls, que troben en les xarxes socials el terreny adobat per sembrar zitzània i confondre amb la impunitat que donen les intervencions des de l’anonimat. D’aquesta crisi en va sorgir una oportunitat: la realització d’una jornada de comunicació anual que continua un cop es van superar la crisi amb l’aplicació de mesures que es van parlar en aquella primera edició.

Saül Gordillo, Pau Canaleta, Núria Escalona, Víctor Puig... són noms que ja han passat per l’Hotel Gran Claustre d’Altafulla. En aquesta tercera edició tindrem les ponències principals de Miquel Àngel Violán i Toni Aira, a més d’una píndola de Núria Escalona sobre les novetats a tenir en compte a les xarxes aquest nou curs. Les taules rodones ens proposen, per una banda, com afrontar les crisis a les xarxes socials amb garanties  i, per l’altra, com han viscut dos polítics tarragonins situacions d’aquest tipus de situacions. Enfront seu tindran dos periodistes que en faran la seva lectura de la gestió d’aquestes crisis i d’altres que hem vist els darrers temps.

Si sou periodistes, tècnics de comunicació a l’administració o a l’empresa privada, estudiants o us interessen les xarxes socials teniu una cita aquest dissabte 18 d’octubre a Altafulla. En aquest web-blog hi trobareu tota la informació: http://jornadacomunicacioaltafulla.blogspot.com.es/. Us esperem a Altafulla.