dimecres, de juliol 12, 2006

Italia havia de guanyar

El Mundial de Futbol 2006 no serà el millor de la història. D'això no hi ha dubte. Però jo m'ho he passat bé, sobretot a les tandes de penals i amb alguns gols espectaculars com el de Maxi Rodríguez o amb la merescuda derrota d'Espanya en els vuitens de final contra la "veterana França". Sí Poli Rincón, sí. Ha guanyat Itàlia. Des de quarts de final que anava dient que Itàlia guanyaria el Mundial. No perquè ho desitgés, sinó perquè creia que eren els favorits per la solidesa del seu joc i perquè els tocava després de 24 anys sense tastar la mel del triomf.
Els "azurri" no han fet un gran joc, però han estat més generosos que en altres cites mundialistes i han tingut moments èpics com la pròrroga contra Alemanya. A mi em feia més gràcia que guanyessin la Copa del Món seleccions com Holanda o Anglaterra però, com era d'esperar, van caure ben aviat. Brasil va ser una pilota que es va inflar molt i es va desinflar de cop. Argentina va pagar el conservadorisme de Pekerman, materialitzat en l'abscència de Messi contra Alemanya. Si el jove crack hagués jugat potser ara parlaríem d'un campió diferent. També tenia clar, i no sé exactament perquè, que Alemanya no guanyaria el Mundial. A Portugal li mancava un davanter centre i va exhibir masa duresa. Potser molts van confiar en la França de Zidane, que amb un cop de cap a un jugador rival i una vermella directa va posar un final lamentable a la seva carrera. Però els "bleus" no van superar el darrer esglaó.
En aquest Mundial queda confirmat que el futbol continua tenint l'epicentre a Europa i que a vegades -el 2006 no- es desplaça a Amèrica. El futbol africà continua sent la gran promesa que mai acaba de confirmar-se. Només Ghana ha estat capaç d'arribar a vuitens, quedant Àfrica sense representants abans de quarts. Àsia tampoc progressa. El 2002 Corea del Sur va arribar a semifinals, però és que el Mundial l'organitzaven ells. Fins i tot Austràlia va ser capaç d'arribar a vuitens. A quarts hi havia sis europeus i dos sudamericans i a semifinals, els quatre equips eren del vell continent. I Itàlia va tornar a regnar. A veure que passarà el 2010 en un escenari mundialista tan estrany com Sudàfrica.