dilluns, d’abril 23, 2007

Disfrutem del Sant Jordi


Avui és Sant Jordi. Abans de tot, felicitar des d'aquí els Jordis i les Jordines. Tenim la sort que la gent se'n recorda més de la nostra onomàstica que altres persones amb noms amb sants menys populars. Cada any hi ha algú que després d'haver parlat amb ell de llibres, roses i altres històries relacionades amb la Diada se'n recorda que estava parlant amb algú que es diu Jordi. És la grandesa d'aquesta festa. Jo sempre he considerat Sant Jordi la segona Festa Nacional catalana perquè és més ciutadana que la primera, l'Onze de Setembre. Però sóc partidari de mantenir l'ordre actual i no amagar la naturalesa de l'estatus actual del nostre país amagant la derrota del 1714 darrera de les roses i els llibres. Són diades complementàries.

Tornem al Sant Jordi. El vaig començar a celebrar aquest divendres participant en la lectura en veu alta que organitza l'ONCE de Tarragona (la imatge és de l'acte). Vaig ser una de la setantena de persones que va participar en aquesta activitat que per quart any consecutiu acosta un llibre, aquest cop "El capitán Alatriste", als invidents i deficients visuals. Però avui és el dia. I a més fa bon temps. És una jornada per sortir al carrer, passejar mirant llibres i roses, tot i que al final resulta una mica agobiant per l'afluència de gent en hores punta.

Recordo la meva època d'estudiant universitari. Hi hagués classes o no, baixàvem a la Rambla de Barcelona i miràvem els llibres de les desenes de parades. Fa deu o onze anys l'escriptora Maria de la Pau Janer em signava un llibre que havia de regalar. I ar és candidata del PP i consellera de Cultura de lesIlles Balers 'in pectore'. Ara ho acostumo a fer per la Rambla de Tarragona. Sempre acabo comprant algun llibre que s'uneix al que em regalen. Però Sant Jordi ha de tenir una continuïtat. Primer, llegint el llibre que et regalen o t'autoregales. Molts queden en un racó, ple de pols i gairebé intacte per dins. Però també cal comprar llibres el 24 d'agost, el 23 de desembre o el 2 de febrer. Qualsevol moment és bo per il·lusionar-se amb un llibre i assaborir la seva lectura.

I ara, a disfrutar del Sant Jordi.

7 comentaris:

rafael ha dit...

¡¡Felicidades¡¡.besitos

Anònim ha dit...

Felicitats Jordi!
I a la resta, recordeu comprar molts llibres, que els que hi vivim del món editorial també volem pagar la nostra hipoteca!
Bona diada!!!!

Waipu Carolina ha dit...

Estoy de acuerdo contigo, hoy es un día precioso, yo que tengo 10 años aquí siento este día como algo especial y jamás me salto cualquier actividad relacionada con este día! felicidades

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, Jordi ... I a tots els Jordis.
Montse R.

Waipu Joan ha dit...

felicitats...

quin dia més bonic noi, cultura i amor, llibres i roses...

resnoesmesqui ha dit...

Felicitats jordi
d'en jordi per un jordi

jordi salvat ha dit...

Moltes gràcies a tots!

Aquest Sant Jordi ha estat molt maco. El dia ha acompanyat. Llàstima que m'ha tocat treballar i bastant.

Felicitats als Jordis que heu entrat al bloc, que en sou uns quants!