dimarts, d’abril 10, 2007

Ja veiem l'estadi


Si les eleccions municipals fossin una marató, ara ja veuríem l’estadi després de molts quilòmetres corrent. Queda un mes i mig just pels comicis i l’ambient electoral es fa notar en el món en que ens movem, aquesta esfera d’un 15 per cent de la societat que ens retroalimentem, integrada per polítics, periodistes, agents socials, econòmics i culturals i malalts de la política en general. La resta de la societat, la gran majoria passa de tota aquesta moguda i molts no aniran ni a votar.

Però els que formem aquest submóm estem molt contaminats per les eleccions. Sinó no s’explicaria el rebombori al voltant del logotip o imatge visual de l’ajuntament, no imatge corporativa, com m’advertia un amic que domina molt aquests temes. La imatge corporativa és la percepció que els altres tenen de nosaltres i no té res a veure amb un logotip. Té història que un logotip costi al contribuent més de 50.000 euros i encara que siguin proves es copiïn paràgrafs sencers. Però vivim en un món marcat per la imatge i la publicitat institucional i s’hi ha d’abocar molts diners en aquestes històries. I Tarragona no n’és una excepció.

El Fortí de la Reina continua marcant l’agenda política. Sembla una partida de cartes. Ara CiU ha tret un “trumfo” amb la nova estratègia basada en què la llicència d'obres del Fortí de la Reina que el TSJC dóna per anul·lada no pot cancel·lar-se si no es cancel·la també la llicència d'activitats concedida al propietari, combinada amb la “revelació” què la llicència d’activitats la va donar el socialista Burgasé. Una història bastant kafkiana la del Fortí, com sovint ho és la Justícia. Està fent patir a moltes parelles de nuvis tarragonins però no s’escapa de la batalla política.

Dos temes que han de passar aviat pel plenari municipal -Terres Cavades i el Pla d’Ordenació Urbana Municipal- també tindran un paper important en aquesta recta final de la precampanya electoral. Seran els darrers cartutxos pel cos a cos. I també el Pàrquing Jaume I. L’alcalde el vol inaugurar abans d’acabar el mandat i l’oposició continuarà denunciant l’alt cost de la infraestructura i les suposades irregularitats. I mentre, cada vegada hi ha més llistes electorals a Tarragona. Fins a deu opcions diferents hi podrien haver el 27-M. I és que els finals d’etapa ja ho tenen això. Tothom vol el seu tros de pastís.

L’Estadi ja el veiem, però encara ens queden alguns quilòmetres, els més durs de tota la cursa.

11 comentaris:

Octavi ha dit...

En el cas del Fortí de la Reina el millor que podria fer l'Ajuntament és plegar i començar a preparar el projecte de restauració. Un restaurant no pot estar en una zona verda, i punto. Jo també vull posar-ne un a l'amfiteatre de Tarragona. Em deixarien? No entenc el tema de la llicència d'activitat. Com pot ser que fós posterior a la d'obres? Jo, si fós empersari, no em gastaria x milions de pessetes si no sapigués al cent per cent que tinc la llìcència d'activitats. Normalment sempre ha de ser anterior a la d'obres, però es veu que en aquest cas no va ser així. Com pot ser això? A més, i si té la llicència d'activitat en ordre, què importa això? un assassí quan mata és menys delicte si té la llicència d'armes en ordre? no és un delicte igualment? Hi ha coses en aquest cas que se m'escapen...
D'altra banda, sobre la porra del 27-M aquest és el meu pronòstic:

CiU: 9
PSC: 9
PP: 4
ERC: 3
ICV: 2

Martorell entre 2.500 i 3.000 vots, es queda fora, per molt poc.

Anònim ha dit...

Quina gran frase: "tothom vol el seu tros de pastís".
Potser aquest és el problema de la política actual. Els càrrecs són com gustosos pastissos que els polítics -llaminers- s'afanyen per aconseguir. Potser si la política estés menys ben pagada (amb més regidories, per exemple, però menys competències per a cada una d'elles i, per tant, menys remuneració) no hi hauria tant d'incompetent darrera un bon sou garantit per quatre anys.

Unknown ha dit...

Preparem-nos: en aquestes darreres setmanes de cursa electoral llegirem. veurem i escoltarem de tot.

Després quatre anys de silenci.

O gairebé...

jordi salvat ha dit...

Tres comentaris molt interessants.

Octavi, el Fortí és un espai més de batalla electoral i amb la teva explicació destrueixes totalment l'argument d'una de les dues parts, però ja saps com és la Justícia... és qüestió de trobar-hi escletxes.

I quan podrem gaudir de l'Octaviblog o saumellblog? Hi ha gent que ho espera!

Canguntot, em sembla que poses el dit a la llaga.

I Tondo Rotondo, estic amb tu i també aposto per una democràcia més participativa. Hi ha mecanismes, però s'han d'activar.

Unknown ha dit...

I això de les llistes obertes? És com lo de les obres, només està en boca de tothom quan s'acosten les municipals..

Penso que seria bona idea doncs personalment m'agraden persones de llistes diferents, i pq no poder-les votar?

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Enhorabona Octavi! No es pot dir més clar en menys paraules!

Octavi ha dit...

Ja,ja,ja...m'ho estic començant a plantejar això de tenir un blog...la veritat és que aquest em fa molta enveja, però no sé si tindria la constància que tens tu, Jordi. Per cert, felicitats pel reportatge dels periodistes polítics, m'ha agradat molt.
Sobre el Fortí només em queda una última qüestió: Per què tots els partits polítics, absolutament tots, estan en contra d'una resolució judicial? per què cap ni un defensa que en un espai verd no es pot posar un restaurant? què o qui hi ha darrere?

Anònim ha dit...

Octavi, estic totalment d'acord amb tu!!! On s'és vist? No està tothom d'acord que es va cometre una irregularitat? Doncs a "apetxugar"! A mi també em costa d'entendre perquè tothom es va llençar a defensar l'indefensable. Potser si en un primer moment s'hagués acatat la sentència, ens hauríem estalviat diners i a posteriori s'hagués pogut regularitzar la situació del restaurant, fent els tràmits bé des d'un principi. En fi, ells s'ho sabran...
Jo no m'atreveixo a fer una porra dels resultats electorals. Cada dia penso una cosa diferent. Ara, n'hi ha per llogar-hi cadires. Aquesta ciutat és un xou!

Anònim ha dit...

Octavi, dius: "tots els partits polítics, absolutament tots, estan en contra d'una resolució judicial". T'informo que en el cas d'ICV, amb representació municipal a l'Ajuntament, va dir: "cal obrir una comissió investigadora per aclarir les responsabilitats polítiques de tot l’afer del Fortí de la Reina. Balart ha dit que l’Ajuntament ha de complir l’ordre judicial i ha acusat a l’equip de govern d’haver endarrerit el procés afavorint a l’empresari que gestiona el Restaurant".

Salutacions cordials,

Jordi
jorditgn.blogspot.com

Anònim ha dit...

Com que m'han censurat el missatge a Torrebandarra, el blog que fa d'amagat Francesc Mercadé, un exemple de democracia i participacio el posso aquí perquè si us plau me'l publiqueu.
Hi ha un personatge als Simpsons, secundari, com és el cas, que en un capítol es dedica professionalment a estafar els veïns d'Springfield amb el monorail. Calcat.
Francesc Mercadé=Estafador del monorail

Anònim ha dit...

En l'assumpte del Fortí de la Reina s'ha de tenir en compte:

1r- Cap instància judicial va fer cas dels arguments de l'ajuntament

2on- On eren els de patrimoni de la Generalitat ? No és el Fortí un bé cultural ?

3er - On eren els tècnics de l'Ajuntament , com van ser els seus informes ?

4rt- Per què tant de despropòsit ?