divendres, d’abril 20, 2007

Últimes notícies de les municipals tarragonines


Dilluns que ve és la data límit per a la presentació de les candidatures a les eleccions municipals. Mentre formacions com PSC, ERC i ICV ja fa dies que han fet públics els noms dels qui integraran les seves llistes a Tarragona, altres han apurat una mica més. És el cas de Convergència i Unió. Els seus advesaris diuen que han tingut molts problemes interns, mentre que des de la federació nacionalista s'avisa que ja estava planificat així i fins i tot s'atreveixen a qualificar-ho de positiu perquè han mantingut la incertesa fins gairebé al final.

La candidatura de CiU s'ha anat coneixent a comptagotes. Ja fa més d'un any Unió i Convergència pactaven que Joan Aregio seria el número u i Albert Vallvé el dos. Els democristians escollien els seus respresentants ja fa setmanes però van haver de fer marxa enrera per col·laborar en la paritat. Finalment Raül Font és el cinc i la debutant Àngels Vilanova, la nou. Diumenge es filtrava al "Diari de Tarragona" la número tres, la independent Victòria Forns, i el set, un dels valors en alça dels convergents, Frederic "Fede" Adan. També se sabia de fa dies que Carme Duch era la quarta i Jordi Sendra, el sis. Les darreres incògnites es van esvelar aquest dijous. La directora de publicitat i màrqueting del Nàstic, Maribel Rubio, serà la vuitena, i l'històric Jaume Recasens, el deu.

Però la gran sorpresa de dijous -tot i que la presència de Maribel Rubio a la llista d'Aregio va sorprendre a més d'un- va estar en la candidatura Tarragona Grup Independent, encapçalada per l'exregidora popular Maria Mercè Martorell. Es tracta de l'actual regidor d'Iniciativa Lluís Hernández, descartat per la llista del 2007 dels ecosocialistes. Estranys companys de viatge crea la política: una exPP i un exICV. Si li arriben a dir al Lluís fa quatre anys que formaria tàndem amb Martorell hauria pensat que el que li havia dit no hi tocava massa. Però la política, com el futbol, és així.

Però dijous van passar més coses. Mentre Nosaltres Som -nom estrany per una formació política- presentava la seva candidatura, la novena, autodenominada de l'esquerra radical i cridada a ser testimonial, l'expresident local del PP Emili Mateu confirmava que no encapçalarà Independents per la Gestió Municipal (IGM), una formació que si es presentarà en diverses poblacions del Baix Penedès. Escons Insubmisos serà la desena llista, un vot totalment antisistema que deixaria els escons buits en el plenari si obtingués representació. I encara podríem tenir el Partit Humanista, tot un clàssic. Ho sabrem dilluns, dia de Sant Jordi.

12 comentaris:

Unknown ha dit...

Indepentdentment de la llei electoral (a l'altre post algú ho comentava respecte a França)hi ha un tema molt contundent que hipoteca qualsevol possibilitat: el menyspreu de la major part de mitjans de comunicació a dedicar espai i fer un seguiment acurat de les opcions minoritàries, què -és clar- sempre seran testimonials si no aconsegueixen materialitzar una bona estratègia comunicativa ho tenen molt difícil. Això -potser per morbo, qui sap- no s'ha acomplet en el cas de la candidatura de Martorell, la qual malgrat no tenir representació com a tal ha aconseguit molts espais, la qual cosa vol dir també que s'ho ha treballat.

D'altra banda, el què per primer cop en la història moderna a Tarragona es presenti una llista de l'esquerra independentista -amb les vistes posades en donar-se a conèixer per tal de presentar-se amb condicions d'aquí a 4 anys- penso que és una dada important, a la qual no se li ha donat massa importància.

Mentre -en canvi- hi ha qui proposa fer partits de futbol costellada entre periodistes i polítics (representatius).

I el Partit Humanista? El seu hipotètic cap de llista sap on és el carrer de l'Hospital, o la plaça Mitja Lluna?

No se... són coses que em passen pel cap.

Anònim ha dit...

Otro vividor de la política Torrenca

Anónimo dijo...
Mire Sr. Sole como lacayo de la Sr. Toda, porque es una pena que hasta le ha dejado su antiguo local, Según me cuentan desde su partido, se acuerda del pajarito hembra, pues me ha vuelto ha informar diciendome que Vd. ya ha conseguido lo que queria, arrebatarle el puesto a este tal Belis y asi seguir siendo Vd. un vividor de la política. Aunque no se si por suerte o por desgracia no es conocido en La torre. Lo que si pude confirmar ayer en el pleno, salvo la gente de ADT en pleno que asistió en el pleno, el rsto no le saludó nadie. Porque será.
Pues bien secillo a Vd. no lo conoce nadie y Vd. nos quiere arreglar est maravilloso pueblo. Vayase Sr. Sole
Que conoce Vd. de Torredembarra y su política???

Anònim ha dit...

Haurem d'apuntar lluís Hernández a la llista de saltimbanquis de la ciutat, al costat dels "il·lustres" Mallol, esteve Ortiz, maria Mercè M., i Ixart. Voldria tenir un record per al regidor Xavier Almagro, l'únic amb una actitud decent i escrupulosament democràtica. Molt bé Xavier, la resta desacrediten la política i no mereixen res.

Unknown ha dit...

Dintre dels saltimbanquis no t'has deixat en Badia?

Anònim ha dit...

Oh sí Badia. Déu meu el rei de les bones oportunitats ... la llista comença a ser tan llarga que fins i tot provoca oblits !

Unknown ha dit...

Pobre home, va comprar uns terrenys a terres cavades per fer de pagès el cap de setmana i va i li requalifiquen. Quina desgràcia, tu!

Pere Tarter ha dit...

Les eleccions de maig presenten atraccions, algunes d'elles fatals, i si no, ja veureu com acabarà tot plegat...

Anònim ha dit...

Senyor Salvat, com a experta filòloga li he de dir que tingui més cura de la nostra llengua. Fa faltes contínuament (algunes són de Primer de Primària) i té una manera de puntuar molt deficient. Tampoc li vindria malament repassar els escrits abans de publicar-los per corregir paraules mal picades (per exemple, ha escrit "advesaris" en la vuitena línia de l'últim article). Vostè, com a periodista reconegut i autor d'un bloc molt visitat, té més responsabilitat que la resta de parlants del català. Si us plau, faci-s'ho mirar. Per últim, en català s'escriu bloc, amb c, i no amb g, com vostè escriu el nom del seu diari a la xarxa. Gràcies per la seva atenció, espero no prengui a mal aquest humil comentari d'una amant de la llengua ben escrita.

Anònim ha dit...

Senyora filòloga,

Que li sembla un "tampoc no" en lloc del "tampoc" del seu missatge ?

Les opcions com escriure "bloc", en lloc de "blog", tal com fan totes les llengües del món, són una solemne bestiesa que treu pretigi al TERMCAT. Igual que considerar correcte Viquipèdia i no Wiquipèdia. Collonades.

jordi salvat ha dit...

Hola filòloga,

Reconec que en alguns escrits hi surten errrors de picatge i algun error ortogràfic. Una de les claus de l'èxit dels blocs és la rapidesa i sovint està renyida amb la correcció lingüística total. Hauria de repassar tres o quatre vegades els escrits perquè fossin perfectes.

Vaig saber que en català era bloc i no bloc després que registrés el nom. Als article parlo de blocs i blocaires, però el nom del bloc és el que és.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Senyor Salvat, passant el corrector de català n'hi hauria prou. S'escriu el missatge al Word, es copia, i després s'enganxa aquí. Una salutació cordial! I per cert, felicitats pel seu sant!

Anònim ha dit...

La candidatura de l'esquerra radical no es Nosaltres Som - Assemblea d'Unitat Popular.

Pel que fa el teu "cridada a ser testimonial", dir-te que segurament no treguin res, però això no implica la testimonialitat, en tant que moltes candidatures que no arriben a treure res se'n sent a parlar. A més d'aqui a 4 anys, després d'haver-se format a consicència, faràn el salt. Tot plegat es per presentar-se.

salut.