divendres, d’agost 17, 2007

Recomanacions literàries


Navegant l'altre dia per la blocosfera vaig veure un meme en què un blocaire recomanava set llibres. No recordo on vaig veure exactament aquest meme, però no anava dirigit a ningú en concret. Aprofito per agafar el testimoni, ara que estem en una època que molts internautes teniu més temsp per llegir.

1. Nació.cat, de Saül Gordillo. Un llibre curt però que m'ha fet comprendre que el nostre país està a la capdavantera de l'Internet Mundial i repassar com ha estat el procés per aconseguir el domini .cat, un fet excepcional al món.

2. Trajecte final, de Manuel de Pedrolo. De tant en tant s'ha de fer una mirada enrera, cap als grans autors catalans del segle XX, i aquest recull de contes de ciència ficció el vaig trobar molt reeixit i algun d'ells, genial.

3. El raptor de nans, de Jordi de Manuel. El podeu trobar actualment a les llibreries. És una novel·la policiaca amb un final que arrodoneix un relat d'un autor que vaig descobrir a L'Olor de la pluja l'estiu passat.

4. Societat limitada, Espècies protegides i Judici final, de Ferran Torrent. La trilogia sobre la València actual és per a mi imprescindible. De Torrent ho he llegit gairebé tot des que fa dotze anys el vaig descobrir amb Gràcies per la propina.

5. A sang freda, de Truman Capote. De tant en tant, em compro un llibre d'Anagrama de butxaca d'aquest autor nord-americà que et submergeix en un país i en una època. Aquesta és la seva gran obra, a cavall enrtre el reportatge periodístic i la novel·la, però d'aquest escriptor també teniu contes i altres novel·les altament recomanables.

6. Tor, de Carles Porta. Alguns l'han batejat com el Truman Capote català. Una exageració, però que no elimina aqest llibre d'aquesta particular llista. Et transporta a un poble pirinenc on hi ha hagut fins ara dos assassinats, amb una trama real encara que pugui semblar ficció. Sorgeix d'un reportage del 30 minuts de TV3.

7. El quart Reich, de Francesc Miralles. Un thriller que ha llegit fa poques setmanes amb la muntanya de Montserrat i una visita del capitost nazi Himmler el 1940. "Codigodavinteja" una mica, però jo m'ho vaig passar molt bé devorant aquesta història.

M'he deixat molts grans llibres però es tractava de citar només set. He intentat fer una selecció de llibres que m'ho han fet passar bé, m'han fet reflexionar i m'han enganxat darrerament. Aquest meme el passo a Antonio Ramos, Òscar Ramírez, Begoña Floría, Quim Nin i Francesc Mercadé.

6 comentaris:

El Capità Tarragona ha dit...

Suposo que al bloc del Gerard Castells (http://gerardcastells.blogspot.com/)

Sino era en aquest bloc, va ser en un altre, però ell ho te fet.

Salut!

jordi salvat ha dit...

Estàs en tot Capità.

Veig que el Quim Nin té problemes amb el seu blog. Si vols pots respondre el meme tu també.

Salut!

Oscar Ramírez ha dit...

ok. Jordi. Demà al mati el faig. Gràcies.

Waipu Joan ha dit...

Coincideixo totalment amb tu amb la trilogia del Torrent. Són genials, irònics i massa propers.

jordi salvat ha dit...

Joan,

Tens tota la raó. Tarragona ja fa uns anys que té almenys una novel·la i pq no una trilogia de Ferran Torrent. Terres Cavades, Nàstic, el POUM, els canvis polítics...

Unknown ha dit...

Penso que el llibre de Gordillo l'haríem de llegir tots els blocaires, no ja per conèixer la diferència entre el .ct o el .cat sinó per copsar com es couen les coses que després marquen la gran teranyina i tenir una visió de país al respete.

Recomano doncs el nació.cat