divendres, de maig 15, 2009

Cròniques de l'altra banda (LV): El primer parc eòlic de l'Alt Camp i el millor camp de tir de Catalunya

Aquesta setmana hem donat detalls de dos grans projectes que s'ubiquen a l'Alt Camp. Dimarts vam fer una visita al Parc Eòlic de la Serra de Voltorera, a Cabra del Camp, que s'està acabant de construir i entrarà en servei després de l'estiu. Serà el primer parc eòlic de l'Alt Camp: deu aerogeneradors capaços de cobrir la demanda de 7.000 habitants. Una inversió de 30 milions d'euros. Vam conèixer un parell de directius de l'empresa promotora del parc, la portuguesa EDP, que ens van donar detalls de la central. D'aquest parc eòlic destaca que hi ha hagut menys soroll que en altres indrets. El tema és sempre el mateix: volem cada cop més energia però generar-la ben lluny. Una gran contradicció. Espatllen els paisatge els aerogeneradors? Menys que una tèrmica o una nuclear.

I dimecres li va tocar el torn a un projecte que s'ubicarà a Bràfim: un camp de tir. Setze milions d'inversió en un equipament de nivell internacional -el més complet de Catalunya- que podria estar en servei a fnals del 2011 i fins i tot acollir les proves de tir olímpic dels Jocs del Mediterrani 2017 si finalment es fan a Tarragona. L'empresa que ha realitzat el projecte, la manresana DS, preveu que es creïn 70 llocs de treball i que Bràfim i l'Alt Camp hi surtin guanyant amb publicitat i es del punt de vista turístic. L'aposta per la integració paisatgística i el mínim impacte ambiental és també destacable i sobtretot l'aposta per l'interior. La Costa Daurada no només és la primera línia de mar.

Durant aquesta setmana hi ha hagut molts més impactes informatius al voltant del Consell Comarcal de l'Alt Camp i una visita al web us ho demostrarà. Acabaré parlant de premis que senpre és gratificant. Un és el VII Premi a la Millor Idea Jove a la Comarca de l’Alt Camp, atorgat a l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela de Valls – 50 anys d’escoltisme a Valls. Per altr banda, el jurat de l'XI Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp ha decidit atorgar l’esmentat Premi al Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp, dirigit pel jove Vicenç Ferré, que aquest any està acumulant premis. S'ho mereix. Proveu els seus vins i ho veureu.