dijous, de maig 14, 2009

El Barça guanya la primera: la Copa de la 'xiulada'

L'Athletic de Bilbao feia setmanes que només pensava en la final de la Copa el rei. Vint-i-cinc anys sense guanyar una final és molt de temps. L'afició bilbaina es va bolcar en aquesta final i havia pogut semblar que per aquesta raó es mereixia més el títol que el Barça. Des de les Espanyes ens havien venut aquesta història. Una gran falàcia. El conjunt blaugrana està fent una temporada de somni i l'anhelat triplet passava per guanyar la Copa del rei, un trofeu que feia onze anys que no aixecava. L'afició del Barça volia aquesta copa tant com la de l'Athetic, tot i que al camp, extranyament, els "Leones" eren aclaparadora majoria absoluta.

El Barça és infinitament millor equip que l'Athletic. Els homes de Guardiola van sortir ahir una mica dormits mentre que els de Caparrós anaven "exufadíssims". El resultat va ser el gol de Toquero als deu minuts. El joc de l'equip basc està basat en la forç i en poc futbol i el 0-1 era el seu millor escenari. Però el gran Toure -que ahir tornava a acuar de central- va fer una jugada meravellosa i va posar els blaugranes en el partit amb un gran gol. A la segona part el Barça va tornar a ser el Barça -tot i que faltaven peces bàsiques com Iniesta, Henry i Abidal- van destrossar l'Athletic amb tres gols més. Però és que si que hi eren Messi, Bojan i Xavi. Un 4-1 que feia justícia.

De la final de la Copa del rei del 2009 ens quedarà la xiulada monumental al monarca i l'himne espanyol. A la grada hi havien seguidors del Barça i l'Athletic de Bilbao. Que esperaven a la Meseta? Televisió Espanyola va recuperar la censura i va emetre l'himne a la mitja part i eliminant xiulada. Vergonyós i lamentable. No es pot amagar la realitat. Bé, ho fan els règims totalitaris. Però tornem al futbol per lloar l'afició de l'Athletic, que tot i la duresa de la derrota va continuar animant els seus jugadors fins i tot després del xiulet final. Un exemple. Però com deia aquell, qui ha guanyat la Copa? Felicitats Barça! I que vagin passant!

Foto: Una Quilmes a la salut del gran Messi

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha estat força interessant veura la reacció del govern acomiadant fulminanment al director d'esports i responsable de la retransmissió d'ahir. Bona senyal. No ho creieu així?.

Recordeu a aquell presentador de ce ce o o....no el van acomiadar mai !!!

Ells son així

Anònim ha dit...

El director d'esportius, no és més que un cap de turc.
Això no era una improvisació un estudi fora del camp(perquè no es sentissin els xiulets) per les connexions exteriors no s'improvisa així com així.

En fi a part de la victòria, del bon joc del Barça i el fair play de les aficions. La xiulada al rei dels espanyols i el seu himne, va ser monumental i 50 mil persones no s'equivoquen.
Algú sap com és que les 2/3 parts de les entrades van anar a parar als afeccionats de l'Athlètic.

Mira que si aquesta massa d'independentistes tingués una expressió política creïble i seriosa on dipositar la seva confiança electoral.

Octavi ha dit...

La Quilmes ha firmat algun conveni amb el consell comarcal de l'Alt Camp??? jjjajaajajajaa!!!!! Lo del Rei? A cada cerdo le llegue su... Lamentable lo de RTVE, realment en aquella corporació encara hi ha molt de franquista...