dilluns, de maig 11, 2009

Estem en un bucle?

Ja feia dies que tenia aquesta sensació però aquest dilluns se m'ha agreujat aquesta percepció: la política catalana està en un bucle, encallada en temes que ja fa anys que s'arrosseguen i sense afrontar i encara menys solucionar els veritables reptes. La tercera ofensiva del Govern català perquè a les matrícules dels cotxes hi trobem un distintiu autonòmic a més de la inevitable "E" d'España serà la vençuda? El 2000 i el 2004 ja es va intentar i es va topar amb el mur messetari. La sensació és de cortina de fum. Ens toregen amb el finançament, el nostre país s'ofega econòmicament i nosaltres pensant en les matrícules dels cotxes.

El PP torna a la càrrega amb els atacs furibunds i demagògics al català. Ara amb la Llei Catalana d'Educació a la diana i l'etern Vidal Cuadras treient el cap de nou com a candidat europeu. Fa fàstic. Aneu als patis de les escoles i insitituts catalans i veureu la veritat, demagogs! El provincianisme també forma part del bucle. L'últim exemple, la visita del flamant conseller Blanco. Benvingut Mister Marshall! Ens porta les rodalies per al 2010. Quan em parlen de dates ja tremolo i quan comences a saber la lletra petita del pacte notes com et cauen unes coses rodones al terra i comencen a rodolar.

Esquerra Republicana ja fa temps que torna en el seu cíclic caïnisme, ara encarnat per Joan Carretero, que des de les muntanyes va llençant ofensives de paper amb un alt grau de messianisme. Però el degoteig d'adeptes a la seva causa és continu al mateix temps que Puigcercós i Carod pacten tot i que ja fa anys que no es poden veure. A Mestalla tornarem a posar el debat de les seleccions catalanes sobre la taula. I? Continuarem fem costellades per Nadal i fins i tot hi ha qui donarà suport a Madrid 2016. Esperem que la xiulada almenys sigui de campionat. I veurem si el Debat de l'Estat de a Nació serveix d'alguna cosa. Potser sóc massa optimista.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Jordi!!

Jo crec que s'està en un bucle només per distreure la gent de les preocupacions reals que hi han, l'economia i l'atur. Haurien de renovar tots els polítics i que en vinguessin de nous, que a lo millor s'arreglaria alguna cosa.

Ara tornen amb lo de la matrícula, i surt com una de les prioritats del govern... i el PP amb lo del català... Es podrien possar tots en un got ple d'oli d'oliva i a veure si aconsegueixen surar, perquè més d'un s'enfonsaria.

El Pantera Tulipán ha dit...

Noi, l'has clavat!

Les matrícules són les noves Seleccions Catalanes.

Com bé dius, cíclicament anirem treient aquests temes i passant els anys.

Ja som la sisena comunitat autonoma però si seguim treballant de valent, acabarem competint amb Andalusia per una quota del Plan de Empleo Rural.

Veurem un Presidente de la Junta de Andalucia nascut a Palafrugell?

Anònim ha dit...

Completament d'acord

Ara estem en un període d'excitació preelectoral. Llei d'educació amb atacs inclosos del PP, els socialistes distraient amb el tema de la píndola de l'endemà i mes focs d'artifici en el debat de política general, amb l'enèsima data inclosa pel finançament ( Juliol) ICV i ERC tornem-hi amb el tema de les matrícules. CiU amb la defensa dels autònoms com sempre .En fi la política va tornat-se previsible i perdent interès dia a dia sobretot pels que hi estàvem interessats. Això és un malson Jordi despertem quan la política i els polítics tornin a ser allò que mai hauria deixat de ser, i estar al servei del ciutadà