diumenge, d’agost 02, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXIV): Descobrint l'Esglesia de Sant Joan

La presentació d'un conveni entre el Consell Comarcal de l'Alt Camp i la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls permetrà que aquesta església rebi 18.000 euros en trees anys per a les seves obres de restauració i conservació, que ja fa una dècada que duren. També m'ha permès descobrir la bellesa arquitectònica d'aquesta esglesia, que té un punt en comú amb el Consell, ja que és la que centralitza els serveis de la resta de parròquies de la comarca. Divendres vam anar amb un company del Canal 45 a gravar imatges de l'església i vaig poder conèixer els racons del temple de la mà d'un improvisat guia, alguns amb un encant especial. Una grata sorpresa. Si podeu, visiteu-la.

Estem al mig de l'estiu però en el Consell Comarcal continuem treballant en diversos fronts. Aquesta setmana també hem presentat el Protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe, que s’afegeix als ja existents de qualitat d’ambient laboral al Consell. Ens convertim d'aquesta manera en un dels primers consells comarcals a tenir un document d'aquest tipus.

El Consell Comarcal rep contínues visites de persones i entitats i la majoria de vegades aprofitem per fer-los un recorregut per la sau. Són instal·lacions noves i molt funcionals. És la nostra millor targeta de presentació. Dimecres ens van visitar l'associació Porta Oberta, que aplega persones amb malalties mentals i familiars. Li van fer una entrevista a la presidenta comarcal per a la seva revista, No som diferents, i vam buscar, maneres de col·laborar. Tenen ganes de fer coses i, a més, en un terreny on cal actuar-hi.

També dimecres es va portar a terme el ple comarcal ordinari, amb diversos temes sobe la taula que van arribar preparats per a la seva aprovació després de la tasca de les comissions informatives. Va ser el dia que va presentar la seva renúncia com a conseller Ramon Banach. Era conseller des del 2003 i a finals del mes de juny va assumir l'alcaldia dAiguamúrcia, tasca en la qual es centrarà a partir d'ara i podrà comptar amb totel suport del Departament de Premsa i Comunicació del Consell. A partir de setembre tindrem una cara nova al ple comarcal.