dimarts, d’agost 25, 2009

TV Mítica (XV): Musculman



"Sóc molt fort i el meu nom és Musculator. Menjo molta carn perquè m'agrada molt"

Aquesta cançoneta la repetíem molt l'estiu del 1991, quan TV3 emetia aquesta sèrie japonesa sobre uns lluitadors que s'enfrontaven en diferents campionats i que es veien involucrats en aventures cada cop més complicades. El protagonista era Musculator, un freacky de grans dimensions, i els seus amics -com el Terriman- enemics. Si de l'estiu de 1990 en recordo molt les aventures de Songoku lluitant contra l'Exèrcit de la Cinta Vermella -amb les aturades pels flaixos informatius sobre la invasió de Kuwait per part de l'Iraq-, el del 1991 empalmàvem Musculman i Bola de Drac. La televisió de tarda, ja fos després de la platja o la piscina, era sinònim de dibuixos animats japonesos.

Musculman tenia una careta d'entrada molt enganxosa -comproveu-ho- i una barreja d'èpica i comicitat molt ben lligada. No crec que arribés al nivell de Bola de Drac, però ens va fer passar un bon estiu i inici de primer de BUP. Divuit anys després, pel Facebook encara corren grups inspirats en Musculman. És uns de les sèries d'animació mítiques emeses per TV3 i que gairebé dues dècades després, enmig de les vacances estiuenques ve molt de gust recordar per aquesta generació que ja hem arribat o estem arribant a la trentena.

4 comentaris:

Ignasi Revés ha dit...

Em feia un fart de riure amb Decta Cúbitus i Pedro La Rocalla.

Anònim ha dit...

Andaquenoooooooooo! com es nota que estàs de vacances, podrit!

jordi salvat ha dit...

Doncs sí, estic de vacances i m'he autoimposat no parlar ni de l'Estatut, ni de crisi ni grip A. Ho deixem pel setembre. Igualment fa una mica de mandra.

Unknown ha dit...

huhuhua! qui no s'enrecorda del Menjatallarines???