dilluns, d’agost 10, 2009

Cròniques de l'altra banda (LXV): Vins, caves, castells i Mossos

Valls es va convertir durant dos dies -4 i 5 d'agost- en la capital del camp català amb l'organització de la Firagost 2009, que ha combinat negoci, festa i reivindicació en un moment complicat pels pagesos i pageses, pels ramaderes i ramaderes a casa d'una urbanitis que oblida el sector primari. Des del Consell Comarcal hem col·laborat en la Firagost amb la XII Setmana de Promoció dels Vins i Caves de l'Alt Camp amb DO. El showroom del dilluns passat, a carrec d'Elisa Ribé, va ser un èxit, amb molta participació d'aficionats del món del vi. Hem començat a pensar ja en quines millores introduïem l'any vinent. Cal un espai més gran, però també introduirem altres novetats. Hem de començar a treballar després de les vacances.

Dimarts, just enmig de la Firagost, vaig tornar pujar al Castell de Selmella, al Pont d'Armentera, un dels grans descobriments que he fet a l'Alt Camp. Ho vaig fer doncs d'un Patrol dels Mossos d'Esquadra, però no anava enmanillat, sinó acompanyat per la cap del cos policial a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, Maria Antònia Bardina, i el cap de seguretat ciutadana a la zona, en Xavier Baeza. A més de Selmella vam visitar el Castell de Saburella (en la imatge), en el terme de Querol, envoltats sempre per una fresqueta revitalitzadora. L'objectiu era que els Mossos coneguessin els castells i els robatoris i expoliacions que pateixen aquests monuments de gran valor patrimonial.

Vins i castells: dos grans potencials per a l'Alt Camp, complements ideals per als calçots i els altres castells. Des del Consell hi estem donant impuls i de cara al nou curs polític n'intentarem donant una mica més, coordinant-nos amb els ajuntaments, entitats i altres administracions. En seguirem parlant, doncs.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

SOS. Jordi
L'UDT esta agonitzant per culpa dels politics d'aquest polbre una entitat de més de 100 anys i l'alcalde amb el suport del seu flamant equip de govern, i per el que es veu amb la complicitat d'alguns polítics de l'oposició.
Nugu pensa fer res?
Quina vergonya.

jordi salvat ha dit...

Del tema UDT em van arribant imputs des de fa mesos i bona pinta no fa. La ració UDT-Ajuntament era anacrònica i ara hi ha un "tour de force" entre entitat i consstori que qui més hi pot perdre és l'esport torrenc. El que daria jo és crear un Patronat Municipal d'Esports perquè hem de tenir clar que esport torrenc és més que la UDT. Espero que tot s'aclareixi ràpid.