divendres, de març 04, 2011

El benefici de treballar en un bon equip

Aquests dies he rellegit un llibre que recomano fervorosament als qui esteu interessats en millorar l'ambient de treball de l'empresa o institució on treballeu. O almenys intentar-ho. Es tracta de El benefici, d'Àlex Rovira i Georges Escribano. És un llibre de 150 pàgines que us el podeu pulir en una tarda, però que convida a repassar-lo i aplicar-lo a les vostres experiències laborals.

Cada cop m'interessen més aquest tipus de llibres, que van més enllà de la comunicació i entren en el terreny de les relacions humanes i la psicologia. Sovint em pregunto perquè és produeixen cert tipus de conductes en organitzacions que no fan més que baixar l'eficiència i danyar la imatge de la institució o organització en qüestió. Per què són tan complicades certes persones, que a vegades més aviat semblen cistells de crancs, perquè no saps com agafar-les perquè no saps per on et sortiran? Sóc un gran defensor del treball en equip, de la transversalitat i per fer-ho cal fer un esforç perquè tots tenim els nostre caràcter, que topa amb altres caràcters.

De llibres com El benefici n'he llegit alguns, però aquest m'ha agradat expecialment i hi penso sovint en el meu dia a dia laboral. Va més enllà del típic i tòpic manual d'autoajuda. És un llibre que transmet optimisme, que és possible sortir de situacions complicades analitzant a fons la situació, detectant els problemes i posant-hi solució.