diumenge, de març 27, 2011

Tres anys al Consell

Avui es compleixen tres anys que treballo al Consell Comarcal de l’Alt Camp. Amb l’Octavi Saumell compartim aquesta dèria per fer balanços quan arriben aniversaris laborals. I és que de tant en tant cal mirar enrera per reflexionar sobre el present i encarar el futur. Aquesta efemèride arriba en el darrer tram del mandat d’aquest ens supramunicipal. Precisament aquesta setmana hem editat la Memòria 2007-2011 del Consell Comarcal de l’Alt Camp, just abans que aquest dimarts 29 de març quedi prohibit per obra de la Llei electoral publicar aquest tipus de materials.

Treballar en una administració pública et permet entendre com funciona la burocràcia administrativa i compendre algunes coses que quan estava a l’altra banda em semblaven incomprensibles. He après més sobre la política i els polítics i a treballar transversalment amb els diferents departaments del Consell. Ara dono més importància al protocol i als petits detalls, que sovint són els que poden provocar petits conflictes. I continuo pensant que un gabinet de comunicació ha d’estar al servei dels dirigents polítics de l’ens, però també dels mitjans i dels periodistes, facilitant-los al màxim la feina, en uns moments complicats pel sector, que es mou per la llei del mínim cost.

Aquest cap de setmana també hem recollit els fruits d’un treball conjunt amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i els ajuntaments del Montmell i de Querol, a més de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu: la I Caminada del Senyoriu de Selma i els Valls de Marmellar. Més de 140 participants i una organització, que tot i aspectes a millorar, va rutllar molt bé. Hi he dedicat bastantes hores a aquest projecte. Una bona celebració d’aquests tres anys a terres de l’Alt Camp. Només em queda agrair la confiança dipositada en mi per la Carme Mansilla i que hagi complert les espectatives. En el meu cas, estan sent uns anys molt profiosos, tan laboralment com personalment.