dijous, d’abril 14, 2011

'Pensaments diversos', quinze anys de política a Torredembarra

Dissabte vaig anunciar-lo a la Xocolata Desfeta d'Ona la Torre, dimecres en vam parlar a Altafulla Ràdio amb l'Albert Jansà i avui dijous m'he inflat a Ona la Torre amb els elogis de l'Antoni Vilà i la Raquel en una entrevista al magazine de tarda. Durant la setmana ho hem fet córrer pel Facebook i aquest dissabte 16 d'abril, a les 20 hores, es presenta a la sala polivalent al Maiam. Es tracta de Pensaments diversos. Quinze anys observant la política torrenca (1995-2010), un recull de cinquanta articles publicats majoritariament al Diari de la Torre. Un anàlisi d'una dècada i mitja de la política a Torredembarra, un Dragon Khan que cap regidor ha aguantat. No queda cap regidor del 1995. L'últim que va caure va ser Manuel Jiménez, qu va plegar l'estiu de 2008.

Però aquest llibre és molt més. És més de mitja vida escrivint sobre la política del meu municipi. Des d'aquell nano que va tenir l'oportunitat d'escriure cada mes en l'única publicació periòdica que tenia Torredembarra fins a l'actualitat, que ja estic curat d'espants. He vist de tot i la política torrenca no deixa de sorprendre'm i de fer-me venr ganes d'escriure, de fer bullir l'olla. El moment actual, amb aquesta superpoblació de llistes electorals és apassionant -entre altres adjectius-.

Estic molt agraït a l'Antoni Vilà. De la seva aposta inicial per un mocós de divuit anys que cursava primer de Periodisme, dels esforços per redreçar alguns malentesos fruit de pressions polítiques lamentables que han permès una continuïtat d'una dècada i mitja i sobretot pel suport en la realització d'aquest llibre, que ha comptat també amb la col·laboració de l'ajuntament. Crec que és una lliçó de democràcia per part dels responsables polítics i em sento recompensat pels "problemes" d'èpoques passades. Com passa sovint, t'acabes quedant amnb els bons records.´

Us espero a la presentació de Pensaments diversos. Quinze anys observant la política torrenca (1995-2010) aquest dissabte a les vuit del vespre a Cal Maiam. Intentarem fer-vos passar una bona estona.