Aquestes darreres setmanes s'ha parlat molt de Rasquera. Més que en les últimes dècades. Potser aquest era l'objectiu que buscava l'alcalde, Bernat Pellissa, quan ja fa un parell de mesos va anunciar que el seu govern habia elaborat un pla anticrisis basat en la plantació de marihuana al municipi, tot i els dubtes legals, i que la seva aprovació la posaria a votació popular. Fins no fa gaire alguns mitjans de comunicació situaven Rasquera al Baix Ebre o la Terra Alta i no a la Ribera d'Ebre, on realment està. Ara, fins i tot a les Espanyes, saben on és aquesta població de menys de mil habitants.
El sí ha guanyat el referèndum sobre el pla anticrisis celebrat l'endemà del Dilluns de Pasqua amb un 56% dels vots, però molt lluny del 75% que demanava l'alcalde per no dimitir. Un llistó molt i alt i poc realista per un batlle que volgués continuar en el càrrec. En les darreres eleccions municipals, Pellissa va aconseguir al capdavant d'ERC un 50% dels vots emesos, mentre que l'oposició, CiU, es va quedar amb un 35% i Progrés Municipal -la marca blanca del PSC-, un 10%. Amb una participació en el referèndum una mica més alta, arribant al 68%, el sí, defensat per l'alcalde ha guanyat sis punts, però l'oposició ha abanderat el no i ha superat el 40%.
L'alcalde encara no ha dimitit i, a més, ha adoptat una posició victimista parlant d’una certa venjança per la seva oposició al magatzem nuclear d'Ascó quan era president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Ja abans havia denunciat pressions polítiques i policials per evitar la plantació de marihuana al poble i que la detenció de la responsable de l'Associació Cannàbica no va ser casual. També es va donar de baixa d'ERC per, segons ell, despolititzar el tema. Va voler centrar tota la pressió mediàtica sobre ell i convertir el referèndum en una mena de plebiscit.
Pellissa s'ha posat ell mateix en un cul de sac i ara es veu obligat a dimitir per aquesta alta expectativa de vot que s'havia autoimposat, tot i que no ho farà inmediatament i tampoc l'acompanyarà la resta del govern, tal com semblava que preveia en un principi. L'oposició, a més del rebuig frontal al projete cannàbic, ha denunciat la mala gestió municipal dels darrers anys i recorda l'alt endeutament del petit municipi. El que ningú li podrà retreure a l'encara alcalde de Rasquera és que no s’ha esforçat i fins i tot sacrificat per posar Rasquera al mapa.
2 comentaris:
Abans de publicar la informació és bó contrastar-la. Al seu moment ja va sortir publicat en la seva web que els responsables de l'ABCDA son la seva Junta Directiva: Vojislav Dordjevic (president), Bojan Tuttonovic (secretari) i Jerhome Vernhes (tresorer) i no pas la treballadora detinguda o els altres 4 treballadors imputats.
Per això he publicat l'enllaç amb la notícia publicada pel 324.cat. En el meu article parlo de les declaracions de l'alcalde. Gràcies per l'apunt.
Publica un comentari a l'entrada