dimarts, d’abril 10, 2012

Poli dolenta, poli tonta

Fins ara havíem tingut algunes pistes sobre quin seria el tarannà de la nova delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. Però en una entrevista a la COPE aquest divendres, De Luna es va desmelenar i va erigir-se com la nova virreina de Catalunya, la vigilant de les essències pàtries espanyoles més ràncies, i una digne sucessora de Julia García-Valdescasas, que va ocupar el mateix càrrec durant gran part del Govern Aznar.

Sembla que el PP català ha reservat a De Luna el paper del poli dolent, mentre que Alicia Sánchez Camacho intentarà ser la poli bona, amb accions com la que ha anunciat de negociar directament amb el govern espanyol el nou pacte fiscal. Per contra, la delegada del Govern serà l'encarregada d'anar fent pam-pam als culets dels qui tinguin pensaments independendentistes i amenaçar amb un cop de bastó més fort als qui passin a l'acció -penjar estelades als balcons d’Ajuntaments i oblidar-se de l'espanyola-.

El problema és que sentint les bajanades que va ser capaç de dir aquesta dona en uns pocs minuts d'entrevista potser ens trobarem amb una poli tonta que ens oferirà "grans tardes de glòria" els propers anys. No oblidem però que aquest personatge és la màxima respresentant del govern espanyol a la colònia catalana i qui mana les forces de l'ordre. Ara està parlant però potser aviat passarà a l'acció.