dilluns, de desembre 31, 2007

Adéu 2007; Benvingut 2008!


Avui és el dia per fer balanços de l'any 2007 al qual li queden només unes quantes hores. Ara no us faré un repàs exhaustiu dels fets més destacats de l'any que finalitza. Aquesta feina ja la fa l'Octavi Saumell i altres blocaires que trobareu per la xarxa. O mireu les televisions, escolteu les ràdios i llegiu els diaris... Però alguna cosa podem dir d'aquest any 2007.

Divendres vaig partcipar a la SER en una tertúlia de balanç de l'any amb els companys periodistes Oriol Aymí, Maria Fernández Noguera i Ignasi Soler. Sens va fer curta, tot i durar uns quaranta minuts. En els darrers minuts ens van preguntar quin seria el nostre personatge de l'any. Em vaig decantar per Josep Fèlix Ballesteros, que el maig passat va aconseguir una aplastant victòria a les eleccions municipals de Tarragona al capdavant del PSC i s'ha convertit en el nou alcalde de la ciutat. Els meus dos finalistes van ser Ariel Santamaria i la seva CORI, que han sacsejat l'avorrida política reusenca i Josep Poblet, que ha sumat a la seva alcaldia per majoria absoluta a Vila-seca la presidència de la Diputació, un premi a una manera diferent de fer política.

Més enllà de la política, del 2007, ens quedarà el caos de les infraestructures -ferrocaries, aeroportuàries, viàries, elèctriques...-, el terrorisme internacional que no cessa, el fracàs del procés de pau a Euskadi, el ralentiment del mercat immobiliari i els símptomes de crisi econòmica mundial, una Fira de Frankfurt que tan malament no va anar... No vull allargar-me. Igualment em deixaré coses. En el camp esportiu, el descens del Nàstic i la sequera blaugrana destaquen per damunt d'altres fets com el títol de F-1 perdut per Alonso i guanyat per Raikkonen. Reflexioneu sobre aquests ítems informatius, afegiu-ne de nous...

...i encarem amb il·lusió el 2008. A tots els i les blocaires i els que no entreu mai a internet us desitjo un bon any 2008.

9 comentaris:

Antonio Ramos ha dit...

Bon any nou per tu també! però discrepo en una cosa... Alonso no va perdre el Mundial de F-1,el va guanyar Raikkonen... no es pot perdre una cosa que no és teva. Salut!

Waipu Joan ha dit...

per a mi el més divertit de l'any ha estat l'Alonso i la Cori.
Bon any!

Octavi ha dit...

Jajajaja, lo de l'Alonso va ser molt gran! Per no parlar de l'any màgic de l'Espanyol, jugant la final de la UEFA, fotent-li la lliga al Barça i acabant l'any en tercer lloc...s'ha de fitxar al Valverde!

mossèn ha dit...

vaja, un any més grans !!! ... curiós, però cert !!! ... salut

Anònim ha dit...

Bon any 2008 !!!

=;)

Oscar Ramírez ha dit...

Bon any Jordi tot i que una mica tard. Crec que has fet un bon balanç del 2007. Et proposo fer l'exercici de mirar l'altra cara de cadascun dels protagonistes. Per exemple, el Pep Fèlix va arribar a l'alcaldia però també va ser protagonista qui no hi va arribar. En fi, coses meves, de girar les coses des de tots els angles.

Oscar Ramírez ha dit...

Per cert, vaig llegir la teva inocentada el dia 30 i, fins que no hi vaig caure, una mica més i la palmo de l'esglai que em va provocar. Vaig pensar, ara si que tot és possible.

Antonio ha dit...

Bon any nou des de la distància, Jordi. Espere que la felicitació en pdf que et vaig enviar t'haja agradat, ni que siga una mica.

Salut des de la terra censurada!

Anònim ha dit...

No entenc aquesta Alonsofòbia que teniu. Però bé, opinions n'hi ha de tots els colors.