dijous, de gener 03, 2008

Altres protagonistes del 2007


Un dels meus propòsits blocaires pel 2008 és augmentar l’activitat del meu bloc. Tinc pendent un article que m’han demanat sobre Bobby Fischer, un dels escaquistes més grans de la història, però abans accepto el repte que em llença l’Òscar Ramírez: buscar els altres protagonistas del 2007. Em posa l’exemple de cercar l’altra cara de Josep Fèlix Ballesteros, que va conquerir l’alcaldia de Tarragona amb un triomf històric.

Està clar que és el candidat convergent, Joan Aregio. A posteriori es veu clarament que Aregio es precipitava cap a una derrota segura, dessassistit escandalosament pel seu antecessor, Joan Miquel Nadal, i amb unes baralles gens edificats d’Unió i Convergència. Crec que hauria estat un bon alcalde, molt diferent que Nadal i també que Ballesteros. Durant els mesos anteriors als comicis vaig poder conèixer de més a prop Aregio i en Joan téqualitats importants per ser un bon alcalde. Però va perdre inapel·lablement (13 a 8). A Aregio li toca ara fer oposició després de perdre sense pal·liatius a les urnes. És la democràcia.

Sobre infraestructures. Mentre a Catalunya patim una sèrie de desastres que ens haurien de fer revoltar i cometre alguna animalada, l’AVE ja ha arribat a Valladolid i Màlaga i l’aeroport de Madrid segueix creixent a un ritme vertiginós, insultant pels catalans. El procés de pau a Euskadi ha fracassat, però Ibarretxe continua amb el seu pla de referèndum per a l’autodeterminaió. El 2008 pot ser important per al problema basc. El PNB té un nou líder, Iñigo Urkullu, un paio que em transmeta bones vibracions. Mentrestant, Otegi i la majoria de dirigents de Batasuna, a la presó. No anem bé.

El mercat inmobiliari ralenteix el seu creixement insostenible i l’economia mundial sembla entrar en crisi, però el gegant xinès continua creixent i guanyant terreny. I a Dubai estante construint una torre de 800 metres d’alçada. Que en queda de la Fira de Frankfurt? Fa unes setmanes vaig estar a Roma i en un parell de llibreries on vaig entrar vaig veure piles de llibres del Jaume Cabré, Sílvia Soler, Martí Gironell, La Catedral del Mar i algun altre autor del nostre país.

El Barça ha viscut un 2007 molt fluix, però el Reial Madrid ha guanyat una altra lliga amb un entrenador que va fer fora i l’Espanyol ha tornat a jugar la final de la UEFA. I altre cop l’ha perdut. Ara sommia amb jugar la Champions. Raikkönen ha guanyat el Campionat de F-1, però és que Hamilton el va llençar amb una tram final de temporada lamentable. I el Nàstic? Ha tornat a Segona A, però a Primera ha viscut momento molt bons, tutejant el Reial Madrid o guanyant a Camps com San Mamés i el Lluís Companys. Ara patreix per mantenir-se a Segona A.

I podríem omplir moltes línies parlant dels altres protagonistes del 2007. Segur que me'n deixo. Afegiu-ne d'altres si voleu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

la primera del 2008

El 2007 se cierra con la inflación en el 4,3% y una subida del paro del 5,27%
Según el indicador adelantado del IPC armonizado, los precios se disparan a su nivel más alto desde 1995 | La cifra total de desempleados es de 2.129.547, casi 107.000 más que en 2006

rcm

mossèn ha dit...

t'has deixat la parella de l'any ... sí, en Hugo i en Juan Carlos !!! ... salut

Oscar Ramírez ha dit...

Molt bona lectura, Jordi. La comparteixo al cent per cent. Gràcies per la resposta!