divendres, de gener 25, 2008

TV mítica (III): Filiprim


Aquest dijous ens hem assabentat de la mort de l'actor Jaume Sorribas, una de les icones de la meva infància gràcies al seu personatge de l'encarregat al programa de TV3 Filiprim. Sorribas ha mort als 59 anys amb una llarga trajectòria professional darrera que es va iniciar com a fundador de la companyia Els Joglars i amb incursions importants al cinema. Però Sorribas és un exemple paradigmàtic del personatge que es menja l'actor, però és que l'encarregat era molt entranyable, parodiant aquest treball tan nostrat.

Filiprim va ser un dels programes emblematics d'aquella jove TV3 i una cita inel·ludible abans de sopar. El bigoti del senyor Bachs, els ninots, els sketchos, el Perich, l'avi -es viu el Llàtzer Escarceller?-, el concurs, la conya amb el Palau de Plegamans... Eren aquells anys 80 en què no hi havia ni TV privades, ni TV digitals ni res d'això. Amb el canvi de presentador -Josep Maria Bachs per Jordi Estadella- el programa va baixar una mica, però va continuar sent un referent.

Adéu Jaume Sorribas, adéu encarregat!!!

8 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

sens dubte ens ha deixat un mite per als qui Filiprim va marcar tota una època fonamental de les nostres vides. a mi el senyor encarregat me resultava potser el personatge més entranyable de tots els que hi havia a Filiprim, per això també li vaig dedicar un petit post homenatge al meu bloq

salut!!

Jobove - Reus ha dit...

Recomano la lectura La Torna de la Torna, on explica ell i els seus companys les peripecies del empresonament per la representació de La Torna i el caragirada del seu director Boadella

naltros també és sumen a la despedida, era un molt bon actor, el trobarem a faltar

salut

Anònim ha dit...

Llàtzer, amb 94 anys encara és viu! Estava en alguna residència i encara que estava una mica fluix de cos, el cap el tenia força bé la última vegada que el vaig veure per la tele, o fa pas massa. Què duri!

Capitandorra ha dit...

filiprim era un clàssic de la tele, quan la tele encara valia pena i no tot eren tomates ni porqueries vàries, sap greu el que li ha passat a l'encarregat però perquè ningú recupera a en Josep Maria Bachs, un actiu imprescindible de la televisió catalana?

Oscar Ramírez ha dit...

Vaig tenir l'ocasió d'entrevistar-lo i de sopar amb ell en diverses ocasions i em sap molt greu aquesta marxa tan ràpida, amb tantes coses per a fer, amb tanta joventut.
Una altra cosa Jordi, tens un obsequi al meu blog. És un meme però és no és un meme qualsevol, és un meme visual que sempre son més distrets. Te'l passo perquè sé que sabràs trobar-hi el punt que hi correspon.

Unknown ha dit...

Ha tancat la paradeta... Quins records!

Descansi en pau!

L ' Individu ha dit...

ahir vaig veure en Llàtzer Escarceller pel carrer (Paral·lel amb carrer d'en Fontrodona), anava amb caminador i no feia bona pinta... ara he buscat el seu nom pel Google i he anat a petar aquí.

Anònim ha dit...

L'avi de Filiprim és viu!!! Avui he llegit que ahir va celebrar el 94è anniversari.