dimecres, de gener 16, 2008

Diferents maneres de triar els caps de llista


Ha culminat ja el procés d’elecció dels caps de llista per Tarragona dels principals partits polítics que concorreran als comicis generals del 9 de març. Cada formació té el seu sistema i el seu estil a l’hora de triar els números u al Congrés i el Senat. Iniciativa per Catalunya escull el seu cap de llista amb unes primàries a les quals només es va presentar un candidat. Ningú més volia ser candidat? Esquerra Republicana té la fama de ser un partit assembleari, però aquest cop ha acabat sent la direcció nacional la que ha triat el cap de llista sense deixar votar la militància tarragonina, com demanava qui s’ha hagut de conformar en ser segon. El PP és la formació més expeditiva i no hi ha hagut cap mena de problema per repetir per quarta vegada el mateix cap de cartell conservador a la cambra baixa.

El PSC ha deixat que les bases parlessin a les assemblees locals i la direcció territorial ha confiat en qui va ser número u el 2004 i ha situat de número dos un d’aquells que tota la vida ha estat a la sala de màquines, mentre que la candidata ebrenca s’ha de conformar en perdre un lloc, amb l’emprenyamenta corresponent. I és que algun premi havia de tenir la recent estrenada alcaldia tarragonina. I ens queda CiU, que ha mantingut la incògnita fins al darrer moment i un fet imprevist -des d’aquí tot el suport a Dolors Batalla i la seva família- ha canviat el guió i el cap de llista serà un diputat experimentat però que no ha fet massa vida política a les comarques tarragonines. El fins ara número u s’ha de conformar amb el Senat i el fet que el seu cognom comenci per ‘M’ ha creat més d’un maldecap. Ja ho veieu: per triar i remenar.

Publicat al diari Aquí el dimecres 16 de gener

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Va cridar-me l'atenció alguna fotografia de la seu del Psc a Reus, proclamant el candidat, especialment per l'elevada mitjana d'edat de la militància.

També la forma en que des d'ERC han acabat imposant el cap de llista.

mossèn ha dit...

les tries sempre són complicades ... el millor exemple el trobem a ... pit o cuixa ??? ... salut

Jobove - Reus ha dit...

com diria el Flotats "com a gats baladres" van tots com a bojos per les poltrones

hauriem de anar als mitings a tirar ous, ves que no començi una campanya !!!

salutacions