diumenge, de febrer 22, 2009

Cròniques de l'altra banda (XLIV): Igualtat/Inauguració

Aquesta setmana hem presentat en roda de premsa (en la imatge) un altre dels nous serveis que hem posat en marxa aquest any 2009 des del Consell Comarcal de l'Alt Camp: el Servei municipal Igualtat d’Oportunitats al Treball. Està adreçat a tota empresa o agrupació empresarial, entitat pública o privada de la comarca de l’Alt Camp per tal d’afavorir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’àmbit laboral. En moments com l'actual, marcat per una profunda crisi econòmica, possiblement les empreses tenen altres prioritats al cap que garantir la igualtat, potenciar la conciliacó de la vida laboral i familiar o l'eliminació del llenguatge sexista.

Però els esforços per afrontar la crisi són compatibles amb les mesures per acabar amb situacions injustes. Des del Consell prediquem amb l'exemple i una primera mesura -petita si voleu- és el canvi de denominació de l'Àrea de Serveis al Ciutadà per Serveis a la Ciutadania. Un petit granet de sorra, però carregat de simbolisme. La feina de l'agent d'Igualtat, la Mar González es comença a notar.

Durant aquesta setmana hem fet pública la data de inauguració oficial de la nova seu del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Serà el proper 6 de març i presidirà l'acte el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs. Estem en una mena de compte enrera cap aquesta data històrica que volem que marqui un abans i un després del Consell, que poc a poc es va obrint a la ciutadania. L'acte és obert a tothom i allí us he esperem.