dilluns, de febrer 02, 2009

Cròniques de l'altra banda (XLI): I va arribar el vent

Aquest dilluns es la Festa de la Candela i és dia festiu a Valls. Aprofito aquesta inesperada jornada de festa per escriure el post del 'Crònques de l'altra banda' després d'una setmana intensa. Ha estat la setmana del plenari comarcal ordinari -que es fa cada dos mesos- amb una ordre del dia molt carregada. Per una banda s'ha aprovat el pressupost del Consell Comarcal de l'Alt Camp per al 2009, que arriben als 10,2 milions d'euros, un 46,6% més que l'any 2008, sobretot pel PUOSC i la creació d'un organisme especial depenent del Consell que recolleix els residus de la comarca i substitueix el règim de concessió que hi havia fins ara. Aquest pressupost ha de servir per dinamitzar en la mesura del que es pugui una comarca que també pateix la crisi econòmica.

El plenari de dimecres també va aprovar el Programa d'Actuació Comarcal 2008-2011 de l'Alt Camp, el document que marca el rumb de l'ens, amb 104 propostes per a les quatre àrees en què se subdivideix el Consell. Ha estat un procés llarg i marcat per la participació de consellers, tècnics i municipis. El programa ja s'està aplicant i no queda tancat en un armari com passa en tants documents d'aquest tipus. El ple també va aprovar mocions a favor dels afectats per les expropiacions de la C-14, en contra dels transgènics o per a una millor mobilitat ferroviària a l'Alt Camp. També ha pres possessió com a conseller comarcal Josep Ramon Moreno, que substitueix Joan Canela. El vam presentar també dimecres. Quin dia!

Però no hi ha dubte que el punt "estrella" del ple va ser la declaració sobre els efectes del vendaval a la comarca (en la imatge , problemes a Aiguamurcia). I és que entre els alcaldes de la comarca hi ha molta indignació pel paper de l'elèctrica FECSA-Endesa el cap de setmana passsat. La companyia no donava resposta a alcaldes i usuaris afectats pels talls. Hi ha nuclis de població que van estar 72 o fins i tot 96 hores sense llum. És veritats que el temporal de vent va ser excepcional però també va quedar palès que l'elèctrica no inverteix en el manteniment i millora de la xarxa elèctrica, cosa que en la moció aprovada per unanimitat pel ple es demana que canviï.

1 comentari:

La casa de Pinel ha dit...

suerte que teneis en reus el gobierno municipal intento alternatibas al termino de la contrata actual de limpieza y el señor martin fomento boicoteo todo asta conseguir que fomento se quedara con la contrata.
un saludo salvat y este año me perdi los tres tombs de valls, el proximo año el lolo te espera en su carro eeee.