dijous, de gener 29, 2009

Impunitat absoluta!!!

Molts dels que llegireu aquest post heu pogut veure o sentir en diversos mitjans de comunicació que cobreixen la informació del nostre municipi notícies referents a l'onada de robatoris que viuen diferents masies de Torredembarra. Aquí en teniu un exemple. No és un fet puntual sinó que ja porta més d'un any produint-se però que han anat augment tan en intensitat com en número. Són robatoris aparentment menors però la seva reincidència indigna els que els pateixen, que són uns quants.

Com em toca d'aprop, aquesta situació la conec de fa mesos i aquesta setmana hem decidit potenciar-la informativament. Agraeixo en nom dels afectats la magnífica feina feta pels periodistes que han informat d'aquesta onada de robatoris als seus mitjans i els animo a fer-ne un seguiment, perquè avui han tornat a entrar a robar en diversos masos.

El que m'encén més d'aquesta situació és el paper del cap de la policia local als mitjans i que demostren que no està capacitat pel càrrec que ocupa.

Extret d'ACN

Des de la Policia Local de Torredembarra, el seu cap, Ricard Garcia, assegura que s'està col·laborant amb la policia del municipi veí d'Altafulla per vigilar la zona si bé només s'hi pot dedicar una patrulla i no es pot fer una vigilància constant ja que hi ha d'altres zones del poble que també necessiten atenció. Garcia, assegura també que la plantilla del cos és insuficient i caldria incorporar més agents. Amb tot, segons explica Garcia, la quantia dels danys i d'allò robat no és significatiu i els fets rarament rebrien condemna judicial. Així assegura que el cas és 'de difícil solució' ja que, tot i tenir indicis de qui són els autors dels robatoris, sempre el mateix grup de quatre o cinc persones, mai els han enganxat 'in fraganti' i no tenen proves.

Tant la policia com les víctimes sospiten qui poden ser els responsables dels atacs perquè sempre actuen de la mateixa manera. A més, el robatori d'unes llavors valuoses i alguna trucada registrada en una de les masies amb destinació al Marroc, posen les bases a aquestes sospites.

El pessimisme respecte a la possibilitat d'acabar amb l'entrada impune d'aquestes persones en cases alienes és comú entre la policia i els veïns afectats. La policia creu que aquests assalts poden augmentar a causa la crisi ja que 'no hi ha treball i quan la gent roba menjar vol dir que ve una situació fotuda' assegura Garcia. Per la seva banda els propietaris i arrendataris de les finques no estan disposats a continuar veient com els entren a casa seva i ja pensen en organitzar-se la vigilància per compte propi amb patrulles de veïns.


Si aquest home no es veu capacitat per solucionar aquesta situació que plegui. Si vol que es posi en contacte amb mi i li donaré quatre consells bàsics que la majoria dels que ara llegiu aquest post també els hi podrieu donar. I als polítics, sobretot els que ocupen el govern de Torredembarra, els demano que defensin els interessos dels seus ciutadans. I al regidor de Sguretat, José Oviedo, que s'impliqui en l'assumpte. El paguem perquè o faci. La seguretat és un pilar bàsic de la societat de dret i Torredembarra és ara una mena de 'Ciutat sense llei'.

4 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

salvat esta claro que estamos ante un problema que tu como periodista sabras que acontece en todos los pueblos y sobre todo en las parcelas y masias de los municipios.
yo personalmente creo que no se le da la importancia que se debe, que lo escuchamos y nos es indiferente, no deberia ser asi pues una vez las masias sean saqueadas lo proximo seran las casas de los pueblos y ciudades, sera entonces cuando el mal sea mayor e imparable.
un saludo

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo, es un mal que ya hemos eschuchado que acontece en toda cataluña, terres de l'ebre, alrededores de Reus, y otras poblaciones. Hay que implicar a los mossos y que se dejen de que no tienen efectivos, si no hicieran los cambios de competencias con tan mala organización pero tampoco vayamos a rasgarnos las vestiduras y exagerar el tema, no olvidemos que la crisis en la que estamos inmersos creará si no se ha creado ya, que la gente no robe por hacerse rico o lo que sea, sino por comer y la sociedad española y catalana no está preparado para esto.
Recuerdo hace años creo que se formaron patrullas ciudadanas en algun barrio de Valencia, en alguno de Madrid, en el Ejido, en alguna Urbanización de lujo en Cataluña.

La casa de Pinel ha dit...

no nos equivoquemos aquel que roba en una masia lo hace tan solo por cubrir los vicios del buen vivir, o dicho de otra forma lo hace para cubrir la coca que se mete y otros menesteres.
el robo siempre se relaciona con el poder comer y os aseguro que yo desde dentro e comprovado que no es cierto.
un saludo y mas mossos en el campo y menos en las carreteras.

Anònim ha dit...

Es tenen que fer controls a les carreteras, i que justifiquin lo que transporten.
Ens estalviariem robatoris, tant de metalls com de productes del camp.