dilluns, de gener 12, 2009

Facebook, sí

Fa una estona acabo de retrobar una companya de la universitat gràcies al Facebook. Aquesta xarxa social de la qual alguns ens fugen com si d’una enfermetat contagiosa es tractés trobo que és un gran invent. Sempre que s’usi amb moderació és clar! Vaig entrar al Facebook fa més o menys mig any i des de llavors he anat fent desenes d’amics, tenint en compte les diferències evidents entre un amic de la vida real i un amic en aquesta xarxa social. M’he apuntat a grups estranys o directament “freacks”, com el de Fans del Tomàs Molina de Polònia o “Campaña de Navidad: Apadrina un banquero”, però també m’he inscrit a altres prou interessants, com un grup que està promovent un sopar per celebrar els deus anys de la meva promoció de Periodisme o un altre contra la violència masclista. Fins i tot he creat algun grup. I he usat aquesta xarxa per contactar amb gent que m’interessava ja fos per motius personals o professionals.

El Facebook viu, com totes les eines relacionades amb Internet, un moment d'expansió, però alguns experts ja li adverteixen els primers símptomes de decadència. Potser sortirà una altra xarxa més potent que substituïrà el Facebook. O potser mutarà i sobreviurà. Els canvis a internet són vertiginosos. El Facebook entra amb força al 2009 i són molts els polítics que s’hi han apuntat després de veure els èxits de Barack Obama en aquest terreny.

És compatible el Facebook i els blogs? I els fotologs, el twitter, el messenger... Tindrem prou temps per controlar tantes eines internàutiques? Estem saturats? Oposar-s’hi d’entrada al Facebok com si del dimoni es tractés no crec que sigui el camí, ja que són finestres ofertes al món que ofereixen moltes oportunitats. Com en gairebé tot a la vida, hem de saber seleccionar i usar amb moderació aquestes noves eines.

Publicat al diari Aquí el dilluns 12 de gener de 2008

5 comentaris:

Octavi ha dit...

mmm...quin grup vas crear??? jejjejee....

Jobove - Reus ha dit...

http://telamamaria.blogspot.com/2008/12/facebook-i-la-cia-tota-la-veritat.html

http://telamamaria.blogspot.com/2008/12/faceboox-virus.html

tot i aixó estic al feixbuk per pur marketing

salutacions

jordi salvat ha dit...

Ep Octavi,

Amics de l'Alt Camp, Blogs a Ona la Torre... En muntem algun altre?

Te la mà Maria.

Tinc la sensació que estem tan controlats que estar-ho una mics més no em preocupa massa. Gràcies pero per la informació.

Laia Martínez ha dit...

tot depèn de qui estigui darrere l'ordinador, si som coherents i prudents i fem ús d'aquestes "noves tecnologie" de manera... normal, penso que no hi ha d'haver problema. Ara és facebook, com fa un temps potser era el fotolog, o el myspace, o el messenger, no està tant de moda però totes aquestes xarxes socials són el que ens toca viure, vull dir, que ignorar-ho és negar-se a l'actualitat i un problema per no adaptar-se als nous temps, i és que en el nostre sector, en el camp de la comunicació concretament en una feina ja volen que siguis "polivalent" i que dominis totes aquestes eines, crec que cada cop anirà a més, Internet és el futur, del màrketing i de molts altres sectors!

jordi salvat ha dit...

Totalment d'acord amb tú Laia.

Per cert, el febrer t'apunto per evenir a 'Blogs a Ona la Torre'