divendres, de gener 09, 2009

Cròniques de l'altra banda (XXXVIII)

Aquesta secció del bloc ha descansat un parell de setmanes. Les festes de Nadal han ralentitzat força l'activitat del Consell Comarcal de l'Alt Camp i un servidor també ha fet dies de vacances. Dimecres vaig tornar a la trinxera i no negaré que ha estat una setmana curta, però entretinguda. El compte enrera del trasllat a la nova seu també es barreja amb els preparatius de la inauguració oficial i amb altres temes importants d'aquesta arrencada del 2009. Avui us vull parlar de neu. O de no neu.

Aquest dijous a la tarda treballava i la sensació era que ens preparàvem per la mare de totes les nevades. Els Ajuntaments demanaven sal, el conseller Saura feia prediccions apocalíptiques i la Cadena SER ens trucava perquè la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, expliqués en directe a l'informatiu de les set, El balcó, amb el mític Manel Borrell com es preparava la nostra "humil" comarca per a la nevada. És d'agraïr l'esforç descentralitzador de l'emissora amb tanta "bacelonitis" estesa pel dial. La presidenta va detallar com l'Alt Camp afrontava aquesta potencialment expecional situació, amb tots els protocols d'alerta engegats i amb informació de primera mà del Centre Metereològic de l'Alt Camp, amb el seu director, en Joan Maria Boronat, sempre tan efectiu.

La conclusió aquest divendres al matí era que la nevada havia passat de llarg de l'Alt Camp i s'havia centrat en zones altes del Baix Camp, Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta. La gran majoria de la comarca s'havia quedat sense poder fer ninots de neu però un parell de rutes de transport si que s'havien vist afectades. La temperatura era entre 6 i 8 graus més altes que un dia enrera i seguia pujant. La neu només havia afectat les zones més elevades de la comarca (Miramar, Querol, Montral...)

El caos s'ha produït a Madrid, sobretot a l'aeroport de Barajas, amb una nova exhibició digna de país subdesenvolupat i els dirigents passant-se les culpes uns als altres. Aquí hem pecat per excés (potser millor) i a la Messeta per defecte. Veure el conseller Saura fent d'home del temps apocalíptic com si de Bill Murray a El Dia de la marmota es tractés potser sobrava i més veient que ha fallat com una escopeta de fira. S'havia de limitar a fer recomaacions per a la seguretat de les persones i el trànsit. En el finançament si que estem encallats com si d'aquest magnífic film, El dia de la marmota, es tractés. Però això ja és un altre tema. O no?

La foto és del Coll de Lilla, realitzada per la Núria Torres

1 comentari:

Maria Rosa ha dit...

És curiós que la pel·lícula "Atrapat en el temps" sigui més coneguda com a "El dia de la marmota", que de fet és la traducció del seu títol original (Groundhog Day). Una altra demostració de la ineficàcia dels traductora de pel·lícules espanyols? O era raonable la traducció donat que aquí, fins a l'estrena del film, no coneixíem aquesta tradició americana de l'animalet que prediu si l'hivern serà llarg o no? Lectors de Salvat, opineu!